Σκηνές με τοποθέτηση χημικών βλημάτων σε όλμους από ισλαμιστές

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στοιχεία τα οποία αποδίδουν την ευθύνη για την επίθεση με χημικά στη Συρία στους αντάρτες φέρνει το αμερικανικό ιστολόγιο WND.

Σύμφωνα με το πρώτο βίντεο όπως μπορείτε να δείτε οι αντάρτες προχωρούν σε επίθεση με το χημικό Sar;in σε χωριό της Συρίας ενώ στο δεύτερο φαίνεται καθαρά η φόρτωση βλημάτων χημικών σε όλμο τον οποίο ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το αμερικανικό μέσο πρόκειται πιθανότατα για φορτίο αερίου νεύρων.

Στα τρίτο βίντεο που μετέδωσε συριακή κρατική τηλεόραση φαίνονται τα ευρήματα των συριακών δυνάμεων σε θέσεις ανταρτών τις οποίες είχαν καταλάβει.

 

Επιπρόσθετα όιπως αναφέρεται στις 23 Αυγούστου στο Liveleak.com είχε παρατεθεί μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ ενός τρομοκράτη ο οποίος ανήκε στην ένοπλη ομάδα  “Shuhada al-Bayada Battalion”  στη Χόμς και του αρχηγού της ομάδας ενός Σαουδάραβα με το όνομα Abulbasit.

 

Σε αυτή τη συνομιλία είχε καταγραφεί ότι την επίθεση στην Deir Ballba στα περίχωρα της Χομς με χημικά όπλα είχαν πραγματοποιήσει οι αντάρτες και όχι οι κυβερνητικές δυνάμεις όπως διατείνονται κάποιες δυτικές χώρες. Στην συνομιλία ο τρομοκράτης επικεφαλής μιας ομάδας 200 ανταρτών ανέφερε στον αρχηγό του ότι είχε φύγει κρυφά από την al-Bayadah στην al-Daar al-Kabera μέσω υπόγειου τούνελ και ότι το είχε κάνει αυτό για να αγοράσει όπλα για να επιτεθεί στη Χόμς.

{youtube}G5Tnh4C78Eo{/youtube}

Ο Σαουδάραβας αρχηγός της οργάνωσης και χρηματοδότης – ο οποίος βρισκόταν στο Κάιρο- ρωτούσε τον τρομοκράτη πώς να του παραδώσει τα χρήματα δίνοντας ταυτόχρονα την υποστήριξή του για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δαμασκό και τη Daraa ενώ ο τρομοκράτης από τη Συρία του είπε για μια πρόσφατη επιτυχία που είχε το «τάγμα» του όπως ανέφερε αυτή της επίθεσης με χημικά στην Deir Ballba. Η τηλεφωνική αυτή συνομιλία αποκάλυψε ακόμη τη συνεργασία δύο τρομοκρατικών ομάδων για το πώς θα μετέφεραν δύο φιάλες με το χημικό αέριο Σαρίν από το προάστιο Barzeh μέσα στη Δαμασκό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.