e n c a r d i a – Φ Ω Ν Ε Σ Σ Τ Η Μ Ε Σ Ο Γ Ε Ι Ο και « π λ ε ι ά δ ε ς» μαζί για τον ΚΕΘΕΑ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η εκρηκτική συνάντηση της απαράμιλλης πολυφωνίας των πλειάδων με την εκστατική ταραντέλα των encardia. Ένα γιορτινό ταξίδι από τα παράλια της Νότιας Ιταλίας μέχρι τα βουνά της Ηπείρου και των Βαλκανίων μέσα απο τα τραγούδια, τους χορούς, την κίνηση, τα εικαστικά φώτα και την προβολή του Στάθη Μήτσιου.

Μια μουσική και χορευτική παράσταση όπου οι 16 μουσικοί και χορευτές επι σκηνής σμίγουν μοναδικά, καταδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι η λαϊκή μουσική και ο πολιτισμός της Μεσογείου δεν έχει στεγανά και φέρνει όλους τους ανθρώπους κοντά, μέσα από τους ίδιους καημούς και τις ίδιες χαρές της ζωής…

 

 

Μέσα απο την πολυετή συνεργασία της ομάδος encardia με τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ γεννήθηκε η ιδέα για τη συγκεκριμένη επετειακή παράσταση στο θέατρο βράχων. Στόχος η παρουσίαση στο Αθηναϊκό κοινό μιας σπάνιας και εξαιρετικά  πολυμορφικής παράστασης πολύ υψηλών προδριαγραφών, που έχει αφετηρία την κοινωνική ευαισθησία. Απο τα έσοδα της 5ης Σεπτεμβρίου θα στηριχτούν οικονομικά τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας.


Συμμετέχουν τα συγκροτήματα: e n c a r d i a, π λ ε ι ά δ ε ς

και η ομάδα κρουστών «ΚΕΘΕΑ-παρέμβαση»

 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Χάρης Πεχλιβανίδης

Χορογραφία – επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Μήτσικα

Ενδυματολογική επιμέλεια: Αθανάσιος Κολαλάς

Εικονικό περιβάλλον – φωτισμοί – video mapping: Στάθης Μήτσιος

Τεχνικός ήχου: Πασχάλης Κολέντσης

Συντονισμός & επιμέλεια παραγωγής: μελωδικό καράβι

Πρώτη παρουσίαση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

 

Συνδιοργάνωση:

Περιφέρεια Αττικής

Σύλλογος Οικογένειας Εναλλακτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Μελωδικό Καράβι

 

 

 

 

MAKING – OF

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού

Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού

Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ., Βύρωνας 16232

Τηλ.: 210 7609340 – 210 7609350

Φαξ: 210 7664440

http://www.festivalvraxon.gr

 

Θέατρα Βράχων: «Μελίνα Μερκούρη», «Άννα Συνοδινού»

 

Προπώληση εισιτηρίων:

Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα &, Δάφνη-Υμηττός

Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ.

Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

Δημαρχείο Δάφνης

Έλλης 16 & Κανάρη, Δάφνη 4ος ορ.

Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. – 12.00

Δημαρχείο Υμηττού

Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός

Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 π.μ. – 12.00

Ταμείο Θεάτρου Βράχων:

Καθημερινά 6.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.

http://www.ticketservices.gr/

Βιογραφίες

e n c a r d i a

Οι encardia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελούν την εποχή αυτή ένα από τα πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς Ελληνικά σχήματα της world μουσικής. Προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, οι encardia με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ’όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος η σχέση που αναπτύσσουν με το εκάστοτε κοινό των συναυλιών τους. Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 2004 για να διαγράψει μία ζηλευτή πορεία μέχρι σήμερα που περιλαμβάνει σχεδόν 700 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία, Κύπρο αλλά κυρίως στην ίδια την Ιταλία καθώς και 5 εξαιρετικά επιτυχημένους δίσκους. Πολλές είναι οι συνεργασίες τους με επιφανείς καλλιτέχνες της κατωιταλικής μουσικής όπως G. Avantaggiato (το 2008 στο μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ “La note della Taranta” με παρουσία 120.000 θεατών), R. Licci, C. Villani, E. Castagna, D. Durante, τους Ghetonia, Mala lingua, Mala agapi, Canzoniere Grecanico Salentino κ.α. αλλά & με Έλληνες σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Μπακιρτζής, Πορτοκάλογλου, Δεληβοριάς, Ιωαννίδης, Ξυδάκης, τον ηθοποιό Η. Λογοθέτη και τόσους άλλους! Το Μάρτιο του 2012 η ταινία του Άγγελου Κοβότσου με τον τίτλο encardia «Η πέτρα που χορεύει» και θέμα το οδοιπορικό του γκρουπ στις περιοχές των Ελληνόφωνων χωριών της Ιταλίας, απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και ήδη απο το Νοέμβριο του 2012 ξεκίνησε να προβάλλεται σε ξένα Φεστιβάλ αλλά και στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.

 

π λ ε ι ά δ ε ς

Επτά ξεχωριστές φωνές σ’ ένα αποκλειστικά γυναικείο φωνητικό σύνολο, τις «Πλειάδες», αναβιώνουν την ηπειρώτικη πολυφωνική παράδοση κι αναζητούν άλλες μορφές πολυφωνίας στα Βαλκάνια. Από τον Μάιο του 2006 και με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οι «Πλειάδες» ξεκινούν το ταξίδι τους με αφετηρία την αγάπη για το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδισμα. Μελετούν, πειραματίζονται   και συνεργάζονται με σύγχρονους καλλιτέχνες (Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Σωτηρίου, Ιωάννα Μανωλεδάκη, Στεφανία Παπαμιχαήλ, Κώστας Βόμβολος, Κώστας Θεοδώρου, Κώστας Χανής και Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Αναστάσης Βασιλειάδης, Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου, Rotting Christ κ.ά.) διερευνώντας τη δημιουργική σύζευξη της προφορικής πολυφωνικής φωνητικής παράδοσης με νεωτερικούς τρόπους μουσικής έκφρασης. Τον Σεπτέμβριο του 2009 εκπροσωπούν την Ελλάδα στη 14η Biennale Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου. Πραγματοποιούν σειρά συναυλιών και παραστάσεων στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το καλοκαίρι του 2012 υλοποιούν με επιτυχία το συναυλιακό πρόγραμμα  «Μένουμε Ιόνια». Δουλειά τους προβάλλεται από την ΕΤ3. Τον Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφορεί το πρώτο τους cd με τίτλο «Περιπλανώμενες Πλειάδες».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.