Σαραντοκτάωρη απεργία στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του ΥΠ.ΠΟ.

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΠ)

Η απεργία αποφασίστηκε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοί του την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και στις 10 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην κεντρική υπηρεσία του ΤΑΠ, Πανεπιστημίου 57.

Οι εργαζόμενοι  διαμαρτύρονται για το πρόγραμμα κινητικότητας και διαθεσιμότητας που αφορά και στην υπηρεσία τους και καταγγέλλουν τη συρίκνωση των δημόσιων δαπανών που υποβαθμίζει το έργο του ΤΑΠ και το «οδηγεί σε τροχιά υποβάθμισης», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων.

Επιπλέον στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η χρονική περίοδος των 2 τελευταίων ετών ήταν για το ΤΑΠ η χειρότερη της ιστορίας του. Αφ΄ενός μεν αποδεκατίστηκε οικονομικά μετά το κούρεμα που υπέστη με το PSI και αφ΄ετέρου δε συρρικνώθηκε σε επίπεδο προσωπικού με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων. Αντί λοιπόν να ενισχυθεί, ώστε να επιτελεί το έργο του ως στυλοβάτης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, βρίσκεται αντιμέτωπο με την διάλυσή του, εφ’ όσον προχωρήσει η αφάιμαξή του από προσωπικό».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.