Ποια είναι τα σχέδια της Ελένης Κοκκίδου το χειμώνα;

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ηθοποιός χαμηλών τόνων με  ωραίο σαφέστατο λόγο. Εκεί που σε κάνει να συγκινείσαι αυτόματα ξέρει να σε  κάνει να ξεκαρδίζεσαι στο γέλιο… ο λόγος για την Ελένη Κοκκίδου. Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα ρόλο της που να μην άφησε τις καλύτερες  κριτικές.

Έχει την ευελιξία να ξεχωρίζει μέσα από τον πιο μικρό ρόλο, αν και για μένα δεν υπάρχουν μικροί και μεγάλοι ρόλοι, αλλά μικροί και μεγάλοι ερμηνευτές και η Ελένη Κοκκίδου, ανήκει στους ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Με το που βγαίνει στη σκηνή, έχει αυτό το μαγικό που  σε κερδίζει. Σου αφήνει ένα παραμιλητό. Από τα «Κόκκινα Φανάρια» στον «Κοινό Λόγο», στη  «Γυναίκας της Πάτρας» –  δεν ξεπερνιέται και τόσο εύκολα αυτή η ερμηνεία –  άλλωστε δεν είναι τυχαίο που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στα Βραβεία Κάρολος Κουν το 2010.

Η Ελένη Κοκκίδου, δεν είναι απλά μια ηθοποιός, ούτε τραγουδάει γιατί μπορεί. Γεννήθηκε καλλιτέχνης.  Αυτό  την απογείωνε σαν άνθρωπο. Η ψυχολογία, δεν της έδινε το δικαίωμα να υπάρξει. Η Ηθοποιία όμως και η μουσική, την καθοδηγούσαν εκεί που ένιωθε πραγματικά ότι υπήρχε το ΕΙΝΑΙ της….

Τι να θυμηθώ.. το ρόλο της στη σειρά «Το Δεκα» – στην ταινία το «Ταγκό των Χριστουγέννων». – την «ΕΡΟΙΚΑ» του Πολίτη  –  το «Σπιρτόκουτο» του Οικονομίδη. Τον «Κόκκινο κύκλο» – τις  ταινίες «Σκλάβοι στα δεσμά τους» και «Μικρό Έγκλημα»

Τι να  ξεχάσω, τον πρωταγωνιστικό της  ρόλο της  Λυσιστράτης το 1996 με το ΚΘΒΕ, ή την Μυρρινη στη  Λυσιστράτη  του Κακλέα 2010. Τις  «Πατρίδες» των Ρέππα – Παπαθανασίου – τους «Σκηνοβάτες» σε σκηνοθεσία Φασουλή – τα «Κόκκινα Φανάρια» σε διασκευή Δημοσθένη Γρίβα. Την «γυναίκα της Πάτρας». Την γλυκύτητα της στο ρόλο Δεσποινίς Μπεζάρ το 2004 στο «Κατά λάθος πρόβες»

{youtube}oz_ZEx95uaQ{/youtube}

Τι να πω για την ερμηνεία της στον   «Κοινό Λόγο» του θεοδωρόπουλου ή  στη σειρά «Η Κυρία Ντερεμί» που υποδύθηκε τη Δανάη στη Μάντρα του Αττίκ και τραγούδησε ένα από΄τα ωραιότερα τραγούδια του ΑΤΤΙΚ, «Θαρρώ»….

Τι απολαυστική ήταν στην «Εφεδρεία» που τραγουδούσε με την  Τάνια Τσανακλίδου, ενώ πάλι φέτος κάθε Δευτέρα μαζί με Παναγιώτη Τσεβά και την Βάλια Πλαίνη μετέτρεψαν  το Χαμάμ σε μουσικό χώρο αναμνήσεων με τραγούδια από τον Αττίκ στον Χατζιδάκι, από  την Πιάφ στην Μελίνα – από την Αλίκη στη Ρίτα Σακελλαρίου.  Τι να πω για τη συμμετοχή της τον Ιούλιο του  2012, στη  μουσικοθεατρική παράσταση «Νύχτα στους Δελφούς» που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο θέατρο των  Δελφών, με αφορμή τα 37 χρόνια από την τελευταία παράσταση.

…………………………………

Την Ελένη Κοκκίδου συναντήσαμε πρόσφατα και μας εκμυστηρεύτηκε τα σχέδια του χειμώνα:

«Το χειμώνα  θα παίξω στο θέατρο BIOS. Το έργο είναι μια Μεσαιωνική αληθινή ιστορία του Αβελάρδου και της Ελοιζ, σε  σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού. Είναι μια ιστορία πολύ γνωστή στην Ευρώπη,  που εμείς εδώ δεν την ξέρουμε ακόμη. Είναι  από αυτούς τους εμβληματικούς έρωτες που δεν ευωδώσανε στο τέλος.  Η παράσταση μας, θα αρχίσει το Φεβρουάριο.

Επίσης Θα παίξω στην τηλεόραση, σε μια καινούργια σειρά του Alpha. Πάνω στο πρότυπα του «Σ αγαπώ μ αγαπάς», αλλά θα λέγεται «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και είμαστε τρία ζευγάρια  και «σύζυγος» μου στη σειρά θα είναι  ο συνάδελφος μου ο Αντώνης Αντωνίου.»

 

{youtube}fT4TnbXw1bw{/youtube}

 

 

Λαμπριάνα Κυριακού

kk_lambriana@yahoo.com

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.