“Art4 more” – Φεστιβάλ αφιερωμένο στη ψυχική υγεία.

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

12 – 13 Οκτωβρίου 2013

Η παρούσα εκδήλωση διοργανώνεται και υποστηρίζεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» (www.edra-coop.gr), στα πλαίσια του Eτήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ ART4MORE με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας (10η Οκτωβρίου).

Η ταυτότητα του φεστιβάλ συνδυάζει την τέχνη με σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς, καλώντας τους επισκέπτες να εμπλακούν στα ερωτήματα που αυτό προτείνει. Παραδείγματα δράσεων που έχει οργανώσει ο οργανισμός στα πλαίσια του ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ ART4MORE είναι: Απτική Έκθεση , ΝΟΝ PLACE ART – Έκθεση από Όσους Σχεδιάζουν στο Περιθώριο, Έκθεση Κοινωνικού Poster Design , Έκθεση Θεραπευτικής Αρχιτεκτονικής , happenings , και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες (Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης, Στέλιος Δάβαρης, Βασιλική Καρακώστα, Joanna Drigo, Στάθης Δρογώσης, Ηλιάνα Τσαπατσάρη, VICTORY COLLAPSE, COLD FEET, ΣΕΛΑΣ, TRANSISTOR, GAD., POP EYE, Missing Case, TRAP, κ.α.)

Συμμετέχουν επίσης: Ελευθερία Αλεξανδρή, Έκτωρ Αποστολόπουλος, Γρηγορία Βρυττιά, Marta Grossi, Όλγα Ευαγγελίδου, Νατάσσα Ζάνου, Δημήτρης Καλυβιώτης, Νίκος Καναρέλης, Νίνα Κοταμανίδου,  Δήμητρα Λιάκουρα, Γιώργος Μαραζιώτης, Βασίλης Μπότουλας, Σταυρούλα Παπαδάκη, Κακάο Ροκς, Έρη Σκυργιάννη, Βασιλική Φενέκου.

 

Έκθεση Visual Storytelling

Έργα που ξετυλίγουν μέσα από τη σύνθεση τους ποικίλες αφηγηματικές δυνατότητες. Η εξιστόρηση δεν είναι γραμμική ή δομημένη, αλλά προκύπτει στον χώρο αλληλεπίδρασης του έργου με τον επισκέπτη. Όταν ο επισκέπτης διανύει το εικαστικό τμήμα του φεστιβάλ, η έκθεση ανοίγει αμέτρητες εκδοχές αφήγησης και συνειρμών, μέσα σε μια διαδρομή συνεχούς ανάγνωσης και ανακάλυψης.

alt

 

Έκθεση Infographics

Από το πεδίο των εφαρμοσμένων τεχνών φιλοξενούνται δείγματα social infographics (εικονοποιημένη μετάδοση πληροφοριών και δεδομένων πάνω σε κοινωνικά ζητήματα), αναδεικνύοντας τις μορφές οπτικής αφήγησης που έχουν σύγχρονη εφαρμογή στην εκπαίδευση, τη δημοσιογραφία, το ίντερνετ και την πληροφόρηση.

Συμμετέχουν: Peter Orntoft, Chris Korbey, Active for Life, Lukatarina, Moodley (για τον οργανισμό Caritas), κ.α


Happenings

Μια αίθουσα πειραματισμού και αυτοσχεδιασμού πάνω στο θέμα της αφήγησης μέσα από διάφορες μορφές τέχνης. Το πρόγραμμα περιέχει πρωινά παιδικά εργαστήρια, παιδικό λαμπορατόριο, ζωντανά γλυπτά και παραστάσεις.

Συμμετέχουν: Ομάδα Playback Nuevo, ομάδα Playroom, Βιωματικό Σχολείο, Ομάδα Παιδιά Επί Σκηνής, Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», κ.α.

 

Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιαστεί η οπτική αφηγηματικότητα ως βασικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού που ευδοκιμεί στην τέχνη, την επικοινωνία, την μνήμη και τη μάθηση. Η πρώτη εμφάνιση της τεχνικής της οπτικής αφήγησης χρονολογείται μαζί με την αρχή της ανθρωπότητας, με τη μορφή ιερογλυφικών και σχεδίων που αποτυπώνουν ιστορίες σε τοιχώματα σπηλιών. Για πολλούς πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, η οπτική αφήγηση αποτέλεσε μορφή επικοινωνίας και μέσο διδασκαλίας των νεότερων γενεών. Σήμερα, η επικοινωνία μας για να γίνει πιο άμεση και αποτελεσματική, τείνει να αποκτά ολοένα και περισσότερο οπτικοποιημένη μορφή, σε σημείο που εκφράζεται καθημερινά με έναν «οπτικό πόλεμο».

alt

 

Οργανωτική Ομάδα

Μαρία Κερασόγλου – Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», ΜΑ Ψυχολογίας

Αλέξανδρος Οικονόμου – Επιστημονικά Υπεύθυνος του Οργανισμού Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», Msc. Ψυχικής Υγείας – Ιατρική Σχολή Αθηνών, Κοινωνικής Ψυχιατρικής – Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπολογίας – Πάντειο Πανεπιστήμιο)

Μαριτίνα Κονταράτου – Υπεύθυνη Πολιτιστικών Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», Καλλιτεχνικής Επιμέλειας & Οργάνωσης, MA Art History & Museology

Σταύρος Θεοδωρακόπουλος – Μέλος Δ.Σ. της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

Δημήτρης Κίτσος – Μέλος Δ.Σ. της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

Κωνσταντίνα Μακρή – Εργοθεραπεύτρια / Συντονίστρια Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος – Δημοσιογράφος

Σοφία Κανελλοπούλου – Δημόσιες Σχέσεις

Δημήτρης Οικονόμου Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικού Μάρκετινγκ Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» & Τμήμα Παραγωγής

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μαριτίνα Κονταράτου

Επιμελήτρια Τέχνης – Υπεύθυνη Πολιτιστικών Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ

Γαστούνης και Γουμενίτσης 14, Περιστέρι 12131

Τηλ/Fax.: 210-5901243

κιν.: 6942056334

e-mail: arts.edra@gmail.com

 

Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ – Κεντρικά Γραφεία Διοργανωτή Φορέα

Δήλου 14, Περιστέρι 12131

Τηλ/Fax.: 210-5901243

Url: www.edra-coop.gr

f: Κ.Σ.Δ.Ε.Ο ΕΔΡΑ, ArtFor More, Paidiki Politistiki Lesxi

κανάλι Youtube

Νέο! EDRA web radio

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.