Ειδική πτήση από Τραπεζούντα σε Λάρνακα …για ποδοσφαιρικούς λόγους

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με απευθείας πτήση από την Τραπεζούντα στη Λάρνακα, έφθασε στην Κύπρο η τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα Τραμπζονσπόρ για τον αποψινό αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού, στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, η πτήση έγινε με αεροπλάνο της ελληνικής εταιρείας «Astra» και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα μετέβαινε, όπως και στο παρελθόν, από την Τραπεζούντα στη Ρόδο και από εκεί στη Λάρνακα.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο πιλότος του αεροσκάφους ανακοίνωσε εν πτήσει ότι αλλάζουν πορεία και το αεροπλάνο προσγειώθηκε απευθείας στη Λάρνακα.

Ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών του τουρκικού ΥΠΕΞ -προστίθεται- ο πιλότος, ενώ το αεροσκάφος ήταν στο αέρα, ήρθε σε επικοινωνία με την κυβέρνηση της Κύπρου και μετά από θετική απάντηση, προχώρησε σε προσγείωση στη Λάρνακα, κάτι που έχει να γίνει από το 1974 και την τουρκική εισβολή.

Στο αεροπλάνο, βρισκόταν η αποστολή της Τραμπζνοσπόρ με 20 ποδοσφαιριστές, ο πρόεδρος της ομάδας, Ιμπραχίμ Χατζιοσμάνογλου, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», τον πρώτο Ελληνοκύπριο κυβερνήτη, που έφυγε πρόσφατα από τις Κυπριακές Αερογραμμές, προσέλαβαν οι Τουρκικές Αερογραμμές.

Ο μέχρι προσφάτως κυβερνήτης αεροσκαφών τύπου A320 των Κυπριακών Αερογραμμών κλήθηκε να ακολουθήσει κανονικά τις διαδικασίες προσλήψεως κυβερνητών, κρίθηκε με πολύ ψηλή βαθμολογία ως κατάλληλος και προσλήφθηκε με πενταετές συμβόλαιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.