Ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία η φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ολα είναι έτοιμα για τη μεγάλη στιγμή της Τελετής Αφής της Φλόγας στο Ναό της Ήρας, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, την Κυριακή το μεσημέρι.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στη ρωσική πόλη από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014.

Η επίσημη πρόβα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς ο ήλιος που από το πρωί ζέσταινε με τις ακτίνες του την Αρχαία Ολυμπία, άναψε τη δάδα που κρατούσε στα χέρια της η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη, με πλήθος κόσμου να ξεσπά σε χειροκροτήματα, καθώς η επίσημη πρόβα είναι παραδοσιακή ανοιχτή για το κοινό.

Οπως πάντα η Φλόγα από την πρόβα φυλάσσεται σε ειδικό φανάρι έτσι ώστε αν υπάρξει κάποιο απρόοπτο στην Τελετή Αφής, να υπάρχει Φλόγα.

Η Τελετή Αφής θα γίνει την Κυριακή στις 12:00, παρουσία του νέου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ που βρίσκεται από την Παρασκευή στην Ελλάδα και θα ακολουθήσει το τελετουργικό με τις Ιέρειες που δημιούργησε η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου.

 

Στη συνέχεια η Πρωθιέρεια θα παραδώσει την Φλόγα στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο Γιάννη Αντωνίου για να ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους.

 

Το ιερό φως θα παραδοθεί στην ρωσική αντιπροσωπεία, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ., στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την Τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

 

Στο μεταξύ τo Aρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΕ Μανώλη Κατσιαδάκη, το μέλος της ΔΟΕ Λάμπη Νικολάου και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο.

 

Τον κ. Μπαχ υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΟΕ ξεναγήθηκε στο χώρο του Μουσείου βλέποντας από κοντά όλα τα εκθέματα.

 

Μετά το τέλος της επίσκεψης εξέφρασε τον θαυμασμό του για όσα είδε και δήλωσε ενθουσιασμένος από την επίσκεψη του στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.