Μπουζούκια για τη Βασίλισσα Ελισάβετ

yannis_polykandriotis
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Πενήντα αγόρια και κορίτσια από την Ελλαδα και την Κύπρο αποτελούν την ορχήστρα “Η νέα γενιά της Διασποράς” που θα παίξει ελληνικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα , του Σταύρου Ξαρχάκου, του Θανάση Πολυκανδριώτη και άλλων συνθετών

στην 60η Επέτειο της Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο». Αυτό δήλωσε ο δάσκαλος του Μπουζουκιού Γιάννης Πολυκανδριώτης – αδελφός του συνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη– στην Λουκίλα Καρρέρ και την Λίτσα Θεοφανους στην ραδιοφωνική εκπομπή «Με το Λι και με το Λάμδα» που μεταδίδεται από Δευτερα ως Παρασκευή από τις 15.00 ως τις 16.00.

Και συνεχισε λέγοντας: «Στην 60η επέτειο της Ελισάβετ στον θρόνο την ώρα που η βασίλισσα θα διασχίζει τον Τάμεση τα παιδιά μας- κορίτσια και αγόρια τρίτης και τέταρτης γενιάς από την Ελλάδα και την Κύπρο θα παίζουν ελληνικές μελωδίες με τα μπουζούκια τους!». Η ίδια ορχήστρα έχει επιλεγεί να παίξει σε αρκετές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας του Λονδίνου.

Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης έχει προσληφθεί από το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου για να διδάξει το μπουζούκι και την ελληνική μουσική στα σχολεία της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής Κοινότητας της Βρετανίας και σε ερώτηση της Λουκίλας Καρρέρ αν εχει δείξει ανάλογο ενδιαφέρον και το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, ο Γιάννης Πολυκανδριώτης απάντησε πως «ούτε το υπουργείο Παιδείας, αλλά ούτε και το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε ποτέ σε καμιά επιστολή ή αίτημά μας».

Λουκίλα Καρρέρ
Πηγή: zougla

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.