Μαρία Αλιφέρη επανέρχεται με το έργο «ΕΡΩΣ: Η ενθύμησις ενός διαλόγου»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τι ξέρουμε για τον έρωτα και τι είναι αυτό που ερωτευόμαστε;  Πόσο μακριά ή κοντά είμαστε από την γνώση αυτή και γιατί; Πώς η γνώση αυτή παύει να είναι θεωρία και γίνεται συναίσθηση μέσα από την καθημερινή μας πραγματικότητα; Και πόσο τότε καθίσταται καθαρτική και λυτρωτική; 

Είναι κάποια από τα ερωτήματα που στον κάθε στοχαστικός άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει   κατά καιρούς και ενώ ο Έρως χτυπά την πόρτα στη συνείδηση.

Η Μαρία Αλιφέρη, φέτος επιστρέφει στον πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις», μαζί με τον Νίκο Αλεξίου, για την παράσταση  «ΕΡΩΣ: Η ενθύμησις ενός διαλόγου», εμπνευσμένη από τους διαλόγους Σωκράτους και Διοτίμας του πλατωνικού Συμποσίου, σε δραματουργική επεξεργασία και κείμενα διαλόγων Χρυσάνθης Κορνηλίου.

Η πρεμιέρα της παράστασης είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη  5 Νοεμβρίου 2013, στις 21:00 το βράδυ.

Μέσα από έναν καθημερινό διάλογο «μαιευτικού» χαρακτήρα το θέμα διαπραγματεύεται τον έρωτα στη φυσική και μεταφυσική του διάσταση.

Διανθισμένη η παράσταση με σκηνές τραγωδίας, που τεκμηριώνουν την πλατωνική θεώρηση, επιχειρεί να εισδύσει στο χώρο των ιδεών μέσα από την «ενθύμηση» και να προκαλέσει στον θεατή την ανάμνηση – βίωση του ιδεώδους.

Οι ηθοποιοί που αποδίδουν τον διάλογο μπορεί να είναι ο καθένας από μας που διερωτάται, που στοχάζεται και που διαπιστώνει. Ο διάλογος γεννιέται και εξελίσσεται με ένα τρόπο απλό και καθημερινό που φέρνει στην επιφάνεια τη δικά μας εμπειρία. Με την έννοια αυτή η ιστορικότητα του θέματος υποχωρεί σε δεύτερο πλάνο, ενώ σε πρώτο πλάνο επικρατεί η διαχρονικότητα του θέματος.

 

Συντελεστές:

Δραματουργική επεξεργασία και κείμενα διαλόγων:  Χρυσάνθη Κορνηλίου

Σκηνικά:  Όμηρος Κοσμίδης, Ρόζα Οικονόμου

Τεχνική υποστήριξη : Γιώργος Στούπης

 

Ηθοποιοί: Μαρία Αλιφέρη, Νίκος Αλεξίου


ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ :

Κάθε Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων :

Γενική είσοδος : 15€

Μειωμένο : 10€ (φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών)

Διάρκεια : 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.