Μπρέιβικ: «Μαμά συγγνώμη που σου κατέστρεψα την ζωή»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Συγγνώμη» επειδή «της κατέστρεψε την ζωή», φέρεται να ζήτησε από την μητέρα του, ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, λίγο πριν εκείνη χάσει την μάχη με τον καρκίνο, όπως υποστηρίζει βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε. «Τον μισώ, είμαι η πιο θλιμμένη μάνα στον κόσμο» φέρεται να είχε εξομολογηθεί η μητέρα του μακελάρη.

Το βιβλίο με τίτλο « Η μητέρα» που κυκλοφόρησε χθες, βασίστηκε σε συζητήσεις της δημοσιογράφου Μάριτ Κρίστενσεν με την μητέρα του Μπρέιβικ, Wenche.

Την μοιραία 22α Ιουλίου του 2011, όταν ο Μπρέιβικ δολοφόνησε 77 ανθρώπους στη Νορβηγία, η μητέρα του, του είχε μαγειρέψει μακαρόνια και περίμενε μάταια να επιστρέψει, ενώ παρακολουθούσε τις ειδήσεις για το μακελειό, χωρίς να μπορεί να φαντάζεται ότι ο ίδιος ο γιος της βρισκόταν πίσω από τις φονικές επιθέσεις.

Ξέσπασε σε κλάματα όταν η αστυνομία πήγε στο σπίτι της και της μετέφερε τα σοκαριστικά νέα.

«Τον μισώ» φαίνεται να είχε πει για τον γιό της, η Wenche, μετά από κάποιες μέρες που πέρασε στην κλινική, αναρρώνοντας από το σοκ των φονικών. Στην συνέχεια, κυριεύτηκε από τον φόβο ότι θα την σκοτώσουν για αντεκδίκηση.

Μετά το μακελειό, η γυναίκα ένιωθε την ανάγκη να πει δημοσίως: «Αγαπητοί συμπολίτες, αυτός που προκάλεσε την τραγωδία, έπληξε και εμένα. Αν βγω έξω, κάποιος θα με πυροβολήσει! Είμαι η πιο θλιμμένη μάνα στον κόσμο σήμερα».

Λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο, τον περασμένο Μάρτιο, η Wenche μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην φυλακή όπου εκτίει την ποινή του ο 34χρονος, για να τον επισκεφθεί. Αυτή την φορά δεν τους χώριζε γυαλί. Ο Μπρέιβικ με τις χειροπέδες, πλησίασε την μητέρα του, την αγκάλιασε και φέρεται να της ψιθύρισε: «συγγνώμη που σου κατέστρεψα την ζωή».

Μια συγγνώμη που φαντάζει παράταιρη και προκλητική, αν σκεφτεί κανείς ότι ο μακελάρης ουδέποτε έδειξε μετάνοια για τις ειδεχθείς του πράξεις και μάλιστα είχε δηλώσει ότι θα τις επαναλάμβανε αν μπορούσε.

Πριν τον θάνατό της, η Wenche διέκοψε την συνεργασία της με την δημοσιογράφο και δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να κυκλοφορήσει το βιβλίο, ωστόσο ο οίκος προχώρησε κανονικά με την έκδοση, με το επιχείρημα ότι ενδιαφέρει την κοινή γνώμη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.