Είδαμε! «Ως την Άκρη του Ονείρου» και γλυκάθηκε η ψυχή μας

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Παιδικά χαμογελαστά συνάμα, ανυπόμονα προσωπάκια, γέμισε  το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Κυριακή που μας πέρασε, ψυχές που  περίμεναν  να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση «Ως την Άκρη του Ονείρου» της Κέλλυς Σταμουλάκη.

Από τις δικές της δυσκολίες η Κέλλυ Σταμουλάκη, εμπνεύστηκε και  έφτιαξε αυτό το παραμύθι. «Ως την Άκρη του Ονείρου» μας ταξίδεψε όσο πιο όμορφα μπορούσε.  Ήταν πραγματικά,   μια παιδική παράσταση που σε καθηλώνει και σε ταξιδεύει.

Πολύ  καλά στημένη, γεμάτη ευαισθησία, ειδική για τους μικρούς μας φίλους, αλλά  δίνει και ένα μήνυμα σε μας  τους μεγάλους, που είμαστε καθοδηγητές των παιδιών… να μην ξεχνάμε το καλό και την αγάπη.

Κι όμως, για να γράψεις μια ιστορία – για να παρουσιάσεις μια ιστορία στα παιδιά, θέλει Τέχνη και δεξιοτεχνία να προσαρμόσεις την πραγματικότητα και την αγριότητα του Μεγάλου κόσμου, στον παιδικό. Θέλει όμως και ένα καλό Θίασο, όπως είναι ο Θίασος «Αβάντι» Οι Στίχοι και η μουσική γράφτηκαν  ειδικά γι αυτήν την παράσταση. Η Κέλλυ Σταμουλάκη έραψε και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κέντησε. Όμορφα σκηνικά και κουστούμια δια χειρός Δέσποινας Βολίδη. Από τα πολλά καλά της παράστασης είναι και η ζωντανή ορχήστρα που συνοδεύει τους ηθοποιούς. Μια Άρπα, μια κιθάρα και ένα πιάνο, στολίζουν  αλλιώς την παράσταση.

«Η παράσταση μιλά για την ιστορία της μικρής Πετρίνας, που με μοναδικές «αποσκευές» μια ψυχή γενναία και μια καρδιά αθώα ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο εμπόδια και αντιξοότητες, διατηρώντας όμως την αισιοδοξία και την πίστη της, για να συναντήσει τελικά τη φιλία, την αγάπη και την καλοσύνη. Ένα έργο που αποδεικνύει ότι αν πιστέψεις στο καλό θα το συναντήσεις!»alt

Η Έκπληξη για μας τους μεγάλους ήταν ο Βασίλης Λέκκας στο  ρόλο του Φύλακα Άγγελου.   Ένα ρόλο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που τον έχουμε συνηθίσει . Του πήγαινε όμως, γιατί  έβγαζε αυτή την ψυχική ηρεμία που άρμοζε στο έργο.

Στο ρόλο της Πετρίνας η Φιλίτσα Καλογεράκου. «Είμαι πολύ ευτυχισμένη που παίζω σε αυτήν την παιδική παράσταση και συνεργάζομαι με τόσους αξιόλογους ανθρώπους. Ευχαριστώ πολύ την Κέλλυ Σταμουλάκη, που μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία να παίξω το ρόλο της Πετρίνας, την οποία νιώθω από μέσα μου. Για μένα το θέατρο είναι ένα.  Και τα παιδιά είναι πιο αυστηροί κριτές από τους μεγάλους. Με ευχαριστεί πολύ αυτό που κάνω» μας είπε  και μας χαιρέτησε με ένα πλατύ όμορφο χαμόγελο.

alt

Ξεκαρδιστική και γεμάτη ταλέντο και ψυχή  ήταν και η Ευτυχία Φαναριώτη, στο ρόλο της Κουρούνας της επιστάτριας που διατάζει όλο τον κόσμο.

Ο Νικόλας Μπράβος, ήταν επίσης ένας από τους ηθοποιούς της παράστασης, ο οποίος έκανε το Τριαντάφυλλο, τον καλό φίλο της Πετρίνας που την καθοδήγησε με αγάπη στον παππού της. Ίσως και ο αθώος έρωτας της.  Ο Νικόλας Μπράβος μας απέδειξε ότι είναι  ένας νέος πολλά υποσχόμενος ηθοποιός,  με ωραία φωνή και ταλέντο.

Πόσο απολαυστική ήταν η Μιριλέττα Κυριαζή στο ρόλο της, μιας και πολύ εύκολα μπορούσε να αντικαταστήσει σε κάθε της λέξη το γράμμα Λ με το Ρό.. χωρίς να κάνει λάθος.. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι αυτό, και πόση δεξιοτεχνία  θέλει για να το επιτύχεις. Πέτυχε όμως γιατί τα παιδιά ξεκαρδίζονταν στο γέλιο.

Πραγματικά ήταν μια παράσταση που μας ταξίδεψε «Ως την Άκρη του Ονείρου»

alt


Τονίζουμε:
Η Παράσταση «Ως την Άκρη του Ονείρου» θα βρίσκεται στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο, μέχρι την Κυριακή των Βαίων και κάθε Κυριακή στις 11:30μ, η πρώτη παράσταση και στις 3:00  το μεσημέρι η δεύτερη.
Επίσης να τονίσουμε ότι μαζί με το  Βασίλης Λέκκας τη  Φιλίτσα Καλογεράκου την Ευτυχία Φαναριώτη και το Νικόλα Μπράβο παίζουν ο Αλέξανδρος Βερώνης η Μαριλέττα Κυριαζή, ο  Σταμάτης Πακάκης, ο  Νίκος Βατικιώτης, και η Κωνσταντίνα Χρίστου.
Οι Χορογραφίες είναι της Τζένης Τοψίδη, οι  Φωτισμοί του Αργύρης Καλοπίτας.  Βοηθός Σκηνοθέτη είναι  Γιώτης Ταταρίδης, Μουσική Διδασκαλία: Άκης Αμπράζης – Νίκος Βατικιώτης, Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Οικονόμου, Υπεύθυνος ήχου: Γιάννης Κολεβέντης, Χτενίσματα: Στράτος Δούκας, Μακιγιάζ: Πένυ Λυκούδη Και η τιμή του εισιτηρίου είναι  12 € (Γενική Είσοδος) και 10 € (συνοδός)

alt

alt

 

alt

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.