Το γιορτινό ταξίδι της Αθήνας

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Tο σύνθημα για τη φωταγώγηση του κέντρου της πόλης έδωσε χθες βράδυ στην πλατεία Συντάγματος ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

«Φέτος επιλέξαμε το καράβι – παραδοσιακό, ελληνικό σύμβολο των Χριστουγέννων. «Επιβάτες» της γιορτής όλοι, κάτοικοι και επισκέπτες, παιδιά και μεγάλοι, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας ακόμη και θρησκεύματος» είπε ο Γ. Καμίνης, προσθέτοντας ότι «στον δήμο βάλαμε στόχο να διοργανώσουμε φέτος τα πιο φωτεινά Χριστούγεννα».

Οπως ανακοινώθηκε, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις. Στο Σύνταγμα χορωδίες θα παίζουν μουσικές από όλο τον κόσμο, ενώ τοποθετούνται βίντεο με διαδραστικά παιχνίδια. Στην πλατεία Κλαυθμώνος στήθηκε παζάρι με στολίδια και γλυκίσματα, ενώ στην Ομόνοια έχουν επίσης τοποθετηθεί τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Ακόμα εικαστικές εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, κουκλοθέατρο, χριστουγεννιάτικες αφηγήσεις και παραμύθια, εκθέσεις με σπάνιες συλλογές πραγματοποιούνται σε πλατείες, πολιτιστικά κέντρα του δήμου, παιδικές χαρές, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τους κεντρικούς δρόμους, στις λέσχες Φιλίας και στους σταθμούς του μετρό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.