«I will survive» με τον Αντίνοο Αλμπάνη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, μία μεγάλη επιτυχία του πρόσφατου παρελθόντος, το «I will survive», επιστρέφει στα δεδομένα της θεατρικής Αθήνας, στο ανακαινισμένο θέατρο Ιλίσια- Βολανάκης.
I Will Survive –μια παράσταση για το τέλος του κόσμου…
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Αντίνοος Αλμπάνης μετά τη σαρωτική επιτυχία της παράστασης στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα το 2011, ευτυχώς επιβίωσαν! Το I Will Survive έγινε γρήγορα sold out, όπου και αν παίχτηκε! Στόχος μας να γίνει το ίδιο και στο Ιλίσια-Βολανάκης κάθε Δευτέρα και Τρίτη!
Ο Γιάννης Σαρακατσάνης των Abovo σκηνοθετεί και αυτή τη φορά παίζει εναλλάξ με το Γιώργο Παπαγεωργίου το ρόλο του επιστήμονα Άρη Λαμπέρ. Ο Αντίνοος Αλμπάνης θα επωμισθεί ξανά το ρόλο του ”χαλαρού” Όμηρου.
Η παράσταση χάρισε δύο υποψηφιότητες για βραβείο Χορν στους Γιώργο Παπαγεωργίου και Αντίνοο Αλμπάνη, ενώ αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς.
Τι συμβαίνει όταν όλα γύρω καταρρέουν; Τις απαντήσεις δίνει μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία με τις περιπέτειες των δύο τελευταίων επιζώντων μετά το τέλος της ανθρωπότητας. Οι δύο ήρωες ζητωκραυγάζουν “I will survive” σε έναν κόσμο που χάνεται.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Δραματουργία: Αντίνοος Αλμπάνης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Σαρακατσάνης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Σκηνικά- Κοστούμια: Γκάι Στεφάνου
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασσόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Γιάννης Σαρακατσάνης ή Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντίνοος Αλμπάνης
ΓΙΑΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Δευτέρα 21.00
Τρίτη 21.00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ


Κριτικές ενδεικτικά:
Ο Γιάννης Σαρακατσάνης, […………………….] έδειξε πως ήξερε τι έκανε. Μόνταρε μια περφόρμανς με ευδιάκριτους αρμούς επάνω στους οποίους άφησε να κυλήσουν καλοκουρδισμένες κλιμακώσεις, ένας καλός ισολογισμός στις δόσεις γέλιου και δράματος και έξυπνες λύσεις στο «μπουρδούκλωμα» του κοινού. Η άμεση ανταπόκριση της πλατείας χαλάρωσε από την αρχή το κεφάτο δίδυμο Γ. Παπαγεωργίου/ Α. Αλμπάνης [……..] διαρκώς σε ετοιμότητα, μπήκαν και βγήκαν σε χώρους και χρόνους φανταστικούς και πραγματικούς, με καλό τάιμινγκ και, κυρίως, γερά καλούπια στις μεταμορφωτικές τους υστερίες και μεταδραματικές παρεμβάσεις. Με αθλητικούς όρους, η σκηνική τους συμβίωση, που θύμιζε αγώνα τένις. Μπαλιές γρήγορες, διαγώνιες, κάθετες, κοφτές, ψιλοκρεμαστές, με φάλτσο, άλλες χωρίς. Και οι περισσότερες εντός παιδιάς. Η μουσική του Γ. Χριστιανάκη σωστή. Και τα σκηνικά/κοστούμια της Μ. Χατζηιωάννου ομοίως.
Σάββας Πατσαλίδης
Εφημερίδα Αγγελιοφόρος 27/2/2011


Η κωµωδία της χρονιάς; Μακράν και µε βούλα. Το γέλιο της αρκούδας; Ατελείωτο, κελαρυστό, σπαραξικάρδιο. ∆ιαδραστική παράσταση; Με τα όλα της, αφού οι θεατές καλούνται, είτε εκτοξεύοντας κάλτσες είτε φορώντας κίτρινες µάσκες Mr. Smile, να αποδώσουν δικαιοσύνη ή να µετατρέψουν το θέατρο σε κλαµπ. Επί σκηνής, ο Παπαγεωργίου κι ο Αλµπάνης επιδίδονται σε ένα όργιο εναλλαγής ρόλων: τυροπιτούδες στα Everest, χουλιγκάνια, µοιραίες γκόµενες, ήρωες και ηρωίδες της διπλανής πόρτας, που αρκεί µια περούκα για να τους προσδώσει γκροτέσκα χαρακτηριστικά. Τι συµβαίνει στο 252ο χλµ. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και για ποιο λόγο η διασκευή στο «Θα σε επιβιώσω» της Γκλόρια Γκέινορ από το θεσσαλονικιώτικο συνθετικό δίδυµο των Φυλλόβολου Χαρούπη και Μάριου Φουαγκρά Περλόν θα έπρεπε να ακούγεται από το σύνολο των τοπικών ραδιοφώνων; …. Με µια ωδή στη συνύπαρξη και το σεβασµό στη διαφορετικότητα, το “I will survive” νοµίζω ότι είναι το σουξέ της φετινής θεατρικής σεζόν και µια τρανή απόδειξη του γιατί όλοι πρέπει να γιορτάσουν τα 10 χρόνια του Θεάτρου Σοφούλη σαν πάρτι που όµοιό του δεν µαταείδα σε αυτή την πόλη.
Στέφανος Τσιτσόπουλος
Athens Voice 2/3/2011


Το εναλλακτικό φαβορί της Θεσσαλονίκης είναι εδώ.[…] Το «I will survive» ήταν το πειραματικό hit – ή αλλιώς η «Κατσαρίδα» της Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Αντίνοος Αλμπάνης αποθεώθηκαν από το νεανικό κοινό ως μοναδικοί επιζώντες μιας παγκόσμιας καταστροφής στην παρεΐστικη και σουρεαλιστική κωμωδία που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Σαρακατσάνης των AbOvo. Οι δύο νέοι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν με τρέλα σε ύφος stand up comedy, χορεύουν κα τραγουδούν, στήνουν φάρσες, μοιράζουν kit επιβίωσης στους θεατές και τους πιάνουν την κουβέντα στο έργο που έγραψαν από κοινού με τον σκηνοθέτη τους, χαρίζοντάς του τον τίτλο-φόρος τιμής στο ποπ άσμα της Γκλόρια Γκέινορ.
Μαρία Κρύου
Αθηνόραμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.