Η Β. Κορέα «θρηνεί» ακόμη και 2 χρόνια μετά τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα δύο χρόνια από τον θάνατο του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ιλ, θυμάται με εκδηλώσεις η Βόρεια Κορέα, λίγες μόνο μέρες αφότου ο γιος και διάδοχός του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες τον ισχυρό θείο του, με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να καταλάβει την εξουσία και ότι οδήγησε την οικονομία στην καταστροφή. Χιλιάδες πολίτες έσπευσαν να αφήσουν λίγα λουλούδια και να εκφράσουν – ως είθισται- δημοσίως την θλίψη τους για την απώλεια του ηγέτη τους.

Χιλιάδες αξιωματούχοι και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου του 2011, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν δύο δεκαετίες στην εξουσία.

Πολίτες άφησαν λουλούδια σε μνημεία αφιερωμένα στον Κιμ Γιονγκ Ιλ και τον πατέρα του, Κιμ Ιλ Σανγκ.

Ο νυν ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρέστη σε τελετή στη μνήμη του εκλιπόντος πατέρα του.

Στην τελετή έδωσε το παρών όλη η αφρόκρεμα της εξουσίας, θέλοντας να δείξει πίστη και στήριξη στον Κιμ Γιονγκ Ουν και το κράτος.

Σε άλλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, τα μέλη του βορειοκορεατικού στρατού, ορκίστηκαν να συνεχίσουν να έχουν ως ηγέτη τους τον Κιμ και να τον προστατεύουν μέχρι θανάτου.

Οι συμμετέχοντες ορκίστηκαν «να γίνουν ανθρώπινες σφαίρες και βόμβες» για να προστατέψουν τον ηγέτη τους, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, κάλεσε συμβούλιο με την συμμετοχή των κορυφαίων αξιωματούχων στον τομέα της άμυνας, προειδοποιώντας για πιθανές «προκλήσεις» από την Β. Κορέα, μετά την εκτέλεση του θείου του Ουν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.