Στο Google Maps τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο Google Maps τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στην εφαρμογή Transit των Google Maps θα ενταχθούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως ανακοίνωσε η Google, με στόχο να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας.

Η εφαρμογή της Google παρέχει πληροφορίες για τις διαδρομές του προαστιακού στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, αλλά και στο σύνολο του υπεραστικού δικτύου.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή Transit για τους χρήστες του διαδικτύου που επιθυμούν να πληροφορηθούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να γίνει από σταθερό ή φορητό υπολογιστή, «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο αλλά και υπολογιστή – ταμπλέτα.

Το Google Maps Transit προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες στους χρήστες προκειμένου να προγραμματίσουν το ταξίδι τους.

Μεταξύ άλλων, η εφαρμογή Transit:

Προσδιορίζει τον επιθυμητό χρόνο αναχώρησης και άφιξης

Εμφανίζει διαφορετικές επιλογές διαδρομής

Αναγράφει τον εκτιμώμενο χρόνο διάρκειας ταξιδιού

Δίνει οδηγίες για πεζούς αναφορικά με την εκκίνηση του ταξιδιού (για παράδειγμα, που βρίσκεται η πιο κοντινή στάση κάποιου μέσου μεταφοράς) αλλά και τον τερματισμό ενός ταξιδιού (για παράδειγμα, ποια ανταπόκριση απαιτείται)

«Σήμερα εντάσσουμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Transit των Google Maps, αναβαθμίζοντας το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους ταξιδιώτες και διευκολύνοντας ιδιαίτερα και τουρίστες. Από σήμερα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνονται μέλος της “οικογένειας” των δημοσίων συγκοινωνιών από 800 πόλεις στον κόσμο που είναι ήδη ενταγμένες στο Google Maps» ανέφερε ο Διονύσης Κολοκοτσάς, διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Google.

«Με περισσότερους από 1 δισ. μηνιαίους χρήστες των Google Maps παγκοσμίως και με το 50% των αναζητήσεων να γίνεται μέσω κινητών συσκευών, πιστεύουμε ότι το όφελος θα είναι μεγάλο για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία» πρόσθεσε.

Για να επισκεφθείτε τους χάρτες της Google πληκτρολογείστε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://maps.google.gr/. Ακολούθως, για την εφαρμογή Transit πατήστε «Λήψη Οδηγιών» και επιλέξτε τη διαδρομή που επιθυμείτε είτε με αυτοκίνητο, είτε με δημόσια συγκοινωνία, είτε πεζός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.