Τίμων ο Αθηναίος από 7 Ιανουαρίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 η Εταιρεία Θεάτρου «Υπερίων» σε συνεργασία με την «Εταιρεία Θεάτρου» παρουσιάζουν το έργο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ «Τίμων ο Αθηναίος» σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45 Γκάζι, μετρό Κεραμεικού, τηλ. 210-3464.380).

Ο πλούσιος Αθηναίος ευγενής Τίμων ξοδεύει τα χρήματά του σε τεράστια συμπόσια από τα οποία περνάει ολόκληρη η Αθήνα.  Όλοι όσοι τον περιτριγυρίζουν του δείχνουν αγάπη και τον κολακεύουν για ν’ απολαμβάνουν τα δώρα του.  Πολύ σύντομα τού ανακοινώνεται πως έχει χρεοκοπήσει και, όταν θα τρέξει στους «φίλους» του για να ζητήσει βοήθεια, το μόνο που θα εισπράξει είναι άρνηση.  Οργισμένος από αυτό ο Τίμων απαρνείται ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, γίνεται μισάνθρωπος και αποφασίζει να πεθάνει μόνος μακριά από τους ανθρώπους που τόσο πολύ τον απογοήτευσαν.

Η παράσταση –μεταφερμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα των μεγάλων οίκων μόδας– αποτελεί ένα σχόλιο στην εποχή μας: μια εποχή παράλογης πολυτέλειας και αδικαιολόγητων υπερβολών που διακόπηκε απότομα, όταν σταδιακά άρχισε να εξαπλώνεται η οικονομική κρίση.

Ταυτότητα της παράστασης

μετάφραση-σκηνοθεσία  Αλέξανδρος Κοέν

σκηνικά  Χριστίνα Κωστέα

κοστούμια  Celebrity Skin

κινησιολογία  Φρόσω Κορρού

φωτισμοί  Κατερίνα Μαραγκουδάκη

βοηθός σκηνοθέτη  Ρωμανός Μαρούδης

φωτογραφίες  Φένια Λαμπροπούλου

διεύθυνση παραγωγής  Μαρία Καβαλλάρη

 

Διανομή:

Μάξιμος Μουμούρης, Ελένη Κρίτα, Πατρίκιος Κωστής, Άλεξ Κάβδας, Τζούλη Σούμα, Γιώργος Γεροντιδάκης, Αλίκη Βουτζουράκη, Γιάννης Αθανασόπουλος, Κώστας Πιπερίδης, Εύη Νταλούκα.

Εισιτήρια: 15 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ.

Παραστάσεις: Δευτέρα ώρα 21:15 και Τρίτη, ώρα 22:15

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 (έως Τρίτη 11 Μαρτίου 2014)

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).

ΧΩΡΟΣ: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45 Γκάζι, τηλ. 210-3464.380

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.