Εργαζόμενοι του EKEBI: «υποβαθμίζεται το βιβλίο»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σαφή υποβάθμιση της δημόσιας πολιτικής για το βιβλίο και τα γράμματα στη χώρα μας και απαξίωση του έργου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) χαρακτηρίζουν την ένταξη του φορέα στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού οι εργαζόμενοι στο ΕΚΕΒΙ, σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου:

«Το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) πληροφορήθηκε σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού περί της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά σαφή υποβάθμιση της δημόσιας πολιτικής για το βιβλίο και τα γράμματα στη χώρα μας. Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνεται το έργο που επιτελεί το ΕΚΕΒΙ τα τελευταία 19 χρόνια, κάτι ήδη αναγνωρισμένο από τον κόσμο του ελληνικού βιβλίου.

Σʼ αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι του φορέα καλούμε τον κ. υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να διασφαλίσει τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ύστερα από έναν χρόνο ανεκπλήρωτων εξαγγελιών σχετικά με την απορρόφησή μας στον κορμό του Υπουργείου Πολιτισμού, παραμένουμε απλήρωτοι (από 7μήνου) και με διαρκή εργασιακή επισφάλεια.

Η απασχόληση των εργαζομένων στον φορέα αποτελεί τη μόνη εγγύηση τεχνογνωσίας για την απρόσκοπτη συνέχιση των δράσεών του»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.