Απόκριες στην Κυψέλη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου οι Κυψελιώτες ξεφαντώνουν σε μια ολοήμερη γιορτή που διοργανώνεται από την ομάδα κατοίκων Κυψέλης «Η Κυψέλη μας» www.kypseli2012.gr.

Στη πλατεία της Φωκίωνος Νέγρη, από το πρωί, οι μικροί μασκαράδες θα γνωρίζουν τα έθιμα της αποκριάς μέσα από αυτοσχέδια εργαστήρια του δρόμου. Θα μαθαίνουν να χορεύουν το Γαϊτανάκι πλέκοντας τις κορδέλες, θα γίνονται τα καμηλάκια της καμήλας, θα ετοιμάζουν κουδούνια για τα Μπαμπαλιούρια και θα αγωνίζονται  σ τα  αλευρώματα, και στο Βαλμά.

Άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους μεγαλύτερους , από τους μασκαράδες της ομάδας που θα τους οδηγήσουν σε ένα απίθανο ξεφάντωμα με μουσικές, χορούς, πειράγματα και  αστείες  σκανταλιές ως το βράδυ.

Το πρόγραμμα διαρκώς εμπλουτίζεται και αναπροσαρμόζεται με την ανταπόκριση από άλλους φορείς και συλλογικότητες και το αναλυτικό πρόγραμμα ανακοινώνεται στα social media της ομάδας www.kypseli2012.gr και www.facebook.com/kypseli2012  ενώ παράλληλα προσφέρεται για επικοινωνία το τηλέφωνο της ομάδας 6933494549.

Η ομάδα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012 με σκοπό να ζωντανέψει και πάλι η γειτονιά της Κυψέλης, να βγουν οι άνθρωποι από τα σπίτια τους και να γνωριστούνε καλύτερα και να δημιουργήσουν ζεστές ανθρώπινες σχέσεις. Απλοί γείτονες, συνειδητά αποφάσισαν να μην αναλώνονται μόνο με τις «δυσλειτουργίες» της γειτονιάς τους όπως συχνά προβάλλεται από τα ΜΜΕ , αλλά να επικεντρώνονται σε δράσεις ανάδειξης των θετικών στοιχείων της περιοχής, καθώς και στην επανασύνδεση του κοινωνικού ιστού της. Τα μέλη της ομάδας που είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας, κατάστασης και στάσης, αξιοποιώντας τις κλίσεις τα ταλέντα και τις δυνατότητες που έχουν, λειτουργούν σε σταθερή βάση εργαστήρια τραγουδιού, χορού, Η/Υ παίζουν σταθερά σινεμά στη πλατεία, διοργανώνουν γιορτές στο δρόμο, ομαδικά παιχνίδια με τα παιδιά της γειτονιάς, ενώ παράλληλα, πραγματοποιούν και δράσεις αλληλεγγύης όπως συγκεντρώσεις και διάθεση ρουχισμού και τροφίμων, εκδηλώσεις στο γηροκομείο τη περιοχής το Άσυλο Ανιάτων κ.α. Σε κάθε προσπάθεια αναζητούν και βρίσκουν στήριξη από άλλες ομάδες και φορείς.

Στα social media της ομάδας υπάρχει πολλή ενημέρωση και φωτογραφικό υλικό για όλες τις δράσεις. Προσοχή! Επειδή στην Κυψέλη δραστηριοποιούνται πολλές συλλογικότητες με παρεμφερή ονομασία αλλά διαφορετικούς στόχους και δράσεις, κάντε like στο www.facebook.com/kypseli2012 μπείτε στην ομάδα www.facebook.com/groups/kypseli2012 η ζητήστε να ενημερώνεστε τακτικά στο info@kypseli2012.gr / kypseli2012@gmail.com

 

Επικοινωνία: 6933494549

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.