Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ no 2

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Καλή σας ημέρα,

Εδώ είμαι πάλι. Απ’ότι φαίνεται κάθε Κυριακή θα τα λέμε. Θέλω να ξεκαθαρίσω μια και καλή απο την αρχή ότι εγω, δεν είμαι δημοσιογράφος, ούτε υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου μια τέτοια σκέψη ή επιθυμία. Απλά αισθάνομαι έντονα την ανάγκη, να προσφέρω κι εγώ κάτι στον «αγώνα» της χώρας μας και του λαού μας,  ενάντια στον «μοντέρνο κατακτητή». Δεν είμαι οικονομολόγος, πολιτικός ή δικηγόρος, ούτε τέλως πάντων ένας πτυχιούχους με διπλώματα και περγαμηνές. Ένας απλός άνθρωπος είμαι με σπουδές λυκείου. Έχω σπουδάσει όμως στο πεζοδρόμιο,  γνωρίζοντας (λόγο της δουλειάς μου) Έλληνες πατριώτες, εντός και εκτός χώρας, αλλά και πολλούς άλλους. Η  δουλειά μου με πήγε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, γνώρισα κάθε «καρυδιάς καρύδι» όπως λέμε, περισσότερο πατριώτες, αλλά και ξένους. Γνώρισα και μίλησα με ανθρώπους όλων των φυλών, σε στιγμές καθημερινότητας, αλλά και πάνω στο «κρασί και το κέφι τους». Στην καθημερινότητα ο καθένας, είναι καλά κρυμμένος πίσω απο ένα χαρακτήρα φτιαχτό, ευγενικό, καθώς πρέπει κλπ αλλά στο «κρασί του»  τα πράγματα αλλάζουν. Πέφτει η μάσκα και βγαίνει ο αληθινός  χαρακτήρας του καθενός. Έτσι λοιπόν γνώρισα την ψεύτικη ευγένεια των πολιτισμένων Ευρωπαίων και Αμερικανών, τα χαμόγελα εκείνα τα οποία πάγωναν στη στιγμή , είδα τους ίδιους ανθρώπους να αδιαφορούν για κάποιον ο οποίος είχε πέσει κάτω μές την μέση του δρόμου στο κέντρο του Μανχάταν και να μην μπαίνουν κάν στον κόπο να φωνάξουν ασθενοφόρο, άκουσα!!! Ότι κάποιος σκότωσε με δυο πυροβολισμούς έναν άλλον μέσα σε ένα μπάρ και ύστερα έκατσε και ήπιε το ποτό του, σαν να μην συνέβει τίποτα. Όμως και όλοι οι άλλοι θαμώνες δεν έδωσαν καμία σημασία!! Εκτός απο έναν Έλληνα ο οποίος βγήκε έξω και κάλεσε την αστυνομία. Όταν αυτή ήρθε κανείς δεν μίλησε για τον φονιά, ο οποίος ήταν εκεί και απολάμβανε το ποτό του, δεν ήξεραν τίποτα!! Δυστυχώς για τον πατριώτη μας ο οποίος έπαθε το δεύτερο σόκ μέσα σε δέκα λεπτά απο την αδιαφορί των Αμερικανών θαμώνων του μπάρ και αυτόπτων μαρτύρων, μίλησε και έδειξε τον δολοφόνο.  Την επόμενη μέρα κάποιόι άγνωστοι σκότωσαν κι’αυτόν. Είδα θυμωμένους Γερμανούς, Άγγλους, Ρώσους, Μαύρους, Εβραίους οι οποίοι δεν έβριζαν βέβαια, ούτε καρέκλες σήκωναν, όμως ο θάνατος «χόρευε» μες τις κόρες των ματιών τους, έτοιμος να αφαιρέσει ζωές. Είδα όμως πάρα πολλές φορές Έλληνες θυμωμένους, να φωνάζουν, να σπάνε καρέκλες και τραπέζια,να βρίζουν να παίρνουν  μέρος στο «πανυγήρι» όλοι  στο μαγαζί για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους, να πέφτουν καρπαζιές, στην τύχη χωρίς να ξέρουν ποιόν βαράνε και γιατί; ..αλλά…ποτέ δεν είδα τον θάνατο στα μάτια τους. Και το κυριότερο!! Άν γωρίζονταν οι «παρεξηγημένοι μεταξύ τους» μετά απο λίγες μέρες με την βοήθεια των κοινών γνωστών και φίλων, τα «βρίσκανε» και έκλεινε η παρεξήγηση.

-Άντε κι οτι είπαμε ψωμί κι αλάτι !!!

Έτσι λοιπόν, μετά απο αυτό το… σοκ που συναίβει εδώ και τέσσερα χρόνια στην χώρα μας και το λαό της, έβαλα το «video» της ζωής μου και της γνώσης που είχα αποκομήσει απο τα ταξίδια και τις γνωριμίες μου δηλαδή, παρακολούθησα έντονα, καθηγητές πανεπιστημίων,οικονομολόγους, συνταγματολόγους, στις δηλώσεις και αναλύσεις που έκαναν, απο τις τηλεοράσεις και όχι μόνο, διάβασα και αρκετά βιβλία και….έβγαλα τα δικά μου συμπεράσματα.

Από σήμερα λοιπόν θα αρχίσω να ξεδιπλώνω τις δικές μου απόψεις και τα συμπεράσματα. Όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις και οι δυνάμεις μου, με λόγια απλά και κατανοητά.  Ξεσκωνίζοντας την ιστορία θυμήθηκα οτι οι «Δυτικοί» ήταν αυτοί οι οποίοι με τις σταυροφορίες τους και συγκεκριμένα την 4η, άλωσαν πρώτοι την Κωνσταντινούπολη το 1203-1204. Πήγαν δήθεν να ελευθερώσουν τους Άγιους Τόπους, οι υποκριτές, ενώ ο στόχος τους ευθύς εξ’αρχής ήταν να χτυπήσουν θανάσιμα το Βυζάντιο, δια της αλώσεως της Πόλης. Έτσι καταπονημένη την βρήκε στην συνέχεια ο Μωάμεθ β’ το 1453 και στις 29 Μαίου την άλωσε για δεύτερη και τελευταία φορά. Σημειωτέον οτι ο υπερασπιστής  της Πόλης,    αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος α’, είχε ζητήσει την βοήθεια των Δυτικών, εκλιπαρώνοντας τους να σπέυσουν διότι δεν έπρεπε η βασιλέυουσα να πέσει σε χέρια αλλοθρήσκων. Μάταια !!! κανείς τους δεν βοήθησε.

Στη συνέχεια «οργάνωσαν και βοήθησαν» την Ελληνική επανάσταση του 1821. «Βοήθησαν;;;» στην απελευθέρωση του γένους !!!  Ξαφνικά γέμησαν με θετικά συναισθήματα και καλοσύνη όλοι αυτοί…..για μας!! Άς γελάσω μέχρι σκασμού. Από τότε πολύπαθε Έλληνα σε δουλέυουν «ψιλό γαζί». Σου πέρασαν στο υποσυνείδητο, ( στην συνέχεια εσυ, το μεταφέρεις απο γενειά σε γενειά) ότι αυτοί πρέπει να είναι οι προστάτες σου, αυτούς να υπακούς, σ’αυτούς να ανήκεις. Είσαι μια μικρή και αδύναμη χώρα, με αγράμματους κατοίκους χωρίς τρόπους! Είσαι « η ψωροκώσταινα» που πάνω απ’όλα δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα μόνη σου, χρειάζεσαι πάντα ΑΥΤΟΥΣ.  Άρα: «Ανήκομεν είς την Δύσην». Ποιό άραγε ήταν το σχέδιο τους τότε,στην επανάσταση του 1821; να ελευθερωθούμε απο τους Τούρκους ή μήπως κάτι άλλο…..που δυστυχώς το κατάφεραν;

Θα τα πούμε όμως –καλά να είμαστε – την επόμενη φορά.

 

Με εκτίμηση

Κάπταιν Κόνι

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.