Σπηλιωτόπουλος και Κακλαμάνης υποψήφιοι για το δήμο Αθηναίων

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα είναι ο επίσημος υποψήφιος από τη Νέα Δημοκρατία για το Δήμο Αθηναίων και ο Νικήτας Κακλαμάνης ο ανεξάρτητος, σύμφωνα με τις διαδοχικές ανακοινώσεις που έγιναν το απόγευμα της Τρίτης.

Με την απόφασή της αυτή η ΝΔ κλείνει μία εκκρεμότητα που ταλαιπωρούσε εδώ και καιρό το κόμμα για την επιλογή του προσώπου που θα διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων.

«Όποιος καταθέτει καταθέτει». Αυτό ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όταν κλήθηκε από κοινοβουλευτικούς συντάκτες να σχολιάσει το γεγονός ότι δύο βουλευτές της ΝΔ, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ανακοίνωσαν οι ίδιοι την υποψηφιότητά τους για το δήμο της Αθήνας.

Ο κύριος Σαμαράς επισκέφθηκε το καφενείο της Βουλής μαζί με στενούς του συνεργάτες και αμέσως περιστοιχήθηκε από πολλούς βουλευτές της ΝΔ, κυρίως από την επαρχία ενώ στο τραπεζάκι βρίσκονταν ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν επίσης οι βουλευτές, Ανδρέας Ψυχάρης, Διονύσης Σταμενίτης, Κατερίνα Παπακώστα και Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος.

Σε δήλωσή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημειώνει: «Δηλώνω παρών στην πρόσκληση/πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».

 

Εμπλοκή, ωστόσο, δημιουργείται καθώς την ίδια ώρα ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα ο Νικήτας Κακλαμάνης.

 

Στην αντίστοιχη δήλωση του κ. Κακλαμάνη, αναφέρεται: «Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και τους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για τον δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοίκητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώς, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον. Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.