Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποιεί Κίεβο και θυμίζει “Γεωργία 2008”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kαθώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχε αναφέρει το defencenet.gr ενωρίτερα αναφορικά με την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στη ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη της Ουκρανίας, μια ανακοίνωση-προειδοποίηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προϊδεάζει για το τι μέλλει γενέσθαι:

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε τις νέες αρχές της Ουκρανίας ότι ακολουθούν “δικτατορικές και μερικές φορές τρομοκρατικές μεθόδους για να καταστείλουν τις αντιδράσεις κατά της παράνομης κυβέρνησης του Κιέβου στις περιοχές που αρνούνται να δηλώσουν πιστές στο νέο καθεστώς” και βέβαια εννοούσαν τις περιοχές που αντιδρούν στην ξενοκίνητη “κυβέρνηση” του Κιέβου..

Όπως αναφέρει το Ria Novοsti η ανακοίνωση αφορά συγκεκριμένα την κατάργηση νόμου που είχαν ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση που αναγνωρίζει ως μία από τις επίσημες γλώσσες και την ρωσική γλώσσα σε περιοχές όπου τουλάχιστον το 10% του πληθυσμού είναι ρωσόφωνοι.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι “αυτή η ενέργεια παραβιάζει τα δικαιώματα των Ρώσων και άλλων εθνικών μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία”

“Οι νέοι ηγέτες μεταχειρίζονται δικτατορικές και μερικές φορές τρομοκρατικές μεθόδους για να καταστείλουν τις αντιδράσεις των πολιτών σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας”, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

“Οι νέοι νόμοι εισαγάγουν μια σχεδόν πλήρη απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας, επιφέρουν εθνοκάθαρση, την κατάργηση κομμάτων και οργανώσεων, διώξεις στα ΜΜΕ και αίρουν τους περιορισμούς σχετικά με την προπαγάνδα των νεο-ναζιστικής ιδεολογίας,” ανέφερε το υπουργείο.

 

Η Ρωσία εξέφρασε επίσης την “έντονη ανησυχία” της για τις πρόσφατες “ένοπλες επιθέσεις νεοναζιστικών οργανώσεων κατά ειρηνικών πολιτών”.

 

“Ένοπλοι νεοναζιστές αρνούνται να αφοπλιστούν, αρνούνται να εγκαταλείψουν τους δρόμους των πόλεων που είναι εκ των πραγμάτων υπό τον έλεγχό τους, να ελευθερώσουν κυβερνητικά κτίρια, να σταματήσουν τη βία”, αναφέρει η δήλωση.

 

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν πλέον επίσημα τα ρωσικά ΜΜΕ το αποβατικό σκάφος Nikolai Filchenkov αναμένεται να καταπλεύσει την ναυτική βάση Temryuk μεταφέροντας 200 Πεζοναύτες του 324 Τάγματος και 10 ΤΟΜΠ BTR-80.

 

Παράλληλα επιβεβαιώνονται και οι αρχικές πληροφορίες για κινητοποίηση των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων με πτήσεις τεσσάρων IL-76 της 45ης Μοίρας Αερομεταφερόμενων Ειδικών Δυνάμεων από την αεροπορική βάση Kubinka κοντά στη Μόσχα στην Ανάπα στην Κριμαία όπως και πτήσεις από 6 μεταφορικά ελικόπτερα με προσωπικό από την περιοχή του Σότσι προς την Ανάπα.

 

Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται να αντιδράσουν αν ξεκινήσουν επιθέσεις κατά των ρωσόφωνων…

 

Αλλωστε η δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών θυμίζει ανάλογη προειδοποιητική δήλωση που είχε εκδοθεί τον Ιούλιο του 2008, παραμονές της εισβολής της Γεωργίας στη Νότιο Οσετία και την Αμπχαζία που προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίας μετά από τους θανάτους Ρώσων πολιτών…

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.