Τατσόπουλος: Οι «58», το «Ποτάμι», ο Βενιζέλος και η… Παναγιά της Τήνου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αιχμές κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου για τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του ΠΑΣΟΚ στις κινήσεις για την Κεντροαριστερά, άφησε την Πέμπτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 προέβλεψε παράλληλα πως η πολιτική κίνηση του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη «θα έχει με επικοινωνιακούς όρους καλύτερη τύχη από τους “58”».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε για Το Ποτάμι, την κίνηση του Στ. Θεοδωράκη για τις ευρωεκλογές. «Καλή τύχη» είπε. «Δεν θέλω να πάω στο ψηφοδέλτιό του. Το έχω πει ότι δεν κατεβαίνω στις ευρωεκλογές, γιατί είμαι βουλευτής. Δεν μου αρέσει το στυλ να πηγαίνω κάπου και μετά να παραιτηθώ. Να το σκοπεύω να βγω ευρωβουλευτής, να το κάνω. Αλλά δεν σκοπεύω, οπότε γιατί να πάω; Γιατί να θέλουμε όλοι να πάμε στην Ευρωβουλή;» αναρωτήθηκε.

Ο Τατσόπουλος έσπευσε να συγκρίνει τις δύο πρωτοβουλίες, τους «58» και Το Ποτάμι. «Αν συγκρίνουμε τις δύο πρωτοβουλίες, από τη μία την Πρωτοβουλία των 58 για την Κεντροαριστερά και από την άλλη την πρωτοβουλία του Σταύρου, θα έλεγα ότι η πρώτη είχε κάποια στοιχεία μιζέριας από την αρχή» είπε.

Και αναλύοντας τα προβλήματα των «58» αναφέρθηκε πρώτα στο μποϊκοτάζ της ΔΗΜΑΡ και έπειτα στον εναγκαλισμό του ΠΑΣΟΚ. «Η πρώτη ευθύνη για το στράβωμα στους “58” ήταν πριν από τον σταυρό, από τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ δεν θέλησε καν να συζητήσει μαζί τους. Γταν πολύ βαρύ χτύπημα αυτό. Το θέμα είναι πως όταν βάζεις ως στόχο την ενότητα της Κεντροαριστεράς, δεν ξεκινάς σαν τη διαφήμιση λέγοντας “εκτός από τη ΔΗΜΑΡ, εκτός από τον άλλον”… Η ίδια η ΔΗΜΑΡ αυτοαποκλείστηκε, γιατί οι “58” σαφώς και τη θέλανε. Αλλά μετά τον αυτοαποκλεισμό της ΔΗΜΑΡ, η πρωτοβουλία πήρε το χαρακτήρα “ΠΑΣΟΚ και περίχωρα”. “ΠΑΣΟΚ και συνεργαζόμενες δυνάμεις”. Αυτό που ονομάστηκε “ΠΑΣΟΚ plus”» είπε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Αυτή η ιστορία με τον σταυρό ήταν και υπερβολική και μίζερη, ως προς τη στάση των “58”, γιατί και η πολιτική ζωή δεν τελειώνει την ημέρα των ευρωεκλογών. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν μπορεί να παραβλέψουμε τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του ΠΑΣΟΚ από την αρχή. Δηλαδή, πάει την πρώτη μέρα στο “Ακροπόλ” ο Βενιζέλος και το βράδυ το ίδιο στον Πρετεντέρη και υπαγορεύει τις επόμενες κινήσεις των “58” και τις ανακοινώνει εκεί, φαινόταν λίγο πολύ σαν να λέει ότι το μαγαζί είναι δικό του και οι άλλοι έχουν μικρά περιθώρια κίνησης. Ετσι καταδικάστηκε» τόνισε ο Τατσόπουλος, ο οποίος είχε εκφραστεί πολύ θετικά για την Πρωτοβουλία των 58 για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

 

Ο ίδιος για τις κινήσεις για τη λεγόμενη «Ελιά» φάνηκε απαισιόδοξος μιλώντας για διαιρέσεις του χώρου της Κεντροαριστεράς. «Παρόλο που λένε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα – και τους το εύχομαι – ξέρεις τι βλέπω και συμπεριλαμβάνω σ’ αυτό και Το Ποτάμι; Οτι ενώ ο στόχος είναι να ενωθούμε σε αυτό τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ποδοπατηθούμε, διαρκώς διαιρούμαστε. Ολα τα κομμάτια εύχομαι να πάνε καλά, αλλά καταλήγουμε πια να πρέπει να απευθυνθούμε στην Παναγιά της Τήνου και να ανάβουμε κεράκια. Δυστυχώς πιστεύω ότι το ύψος των περιστάσεων που επέβαλε την ενότητα αυτού του χώρου δεν κρατήθηκε από κανέναν. Αν με ρωτάς αν θα έχει καλύτερη τύχη ο Σταύρος από τους 58, νομίζω ότι με επικοινωνιακούς όρους θα έχει» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.