Υρώ Μανέ στο «Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το ομορφότερο θέατρο της Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας – 8 Μαρτίου – παρουσιάζει  ένα τριήμερο αφιέρωμα στην γυναικεία θεατρική έκφραση, με τον γενικό τίτλο  Μονόλογοι γυναικών , σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο , στη Κεντρική Σκηνή αλλά και στο Φουαγιέ. 

Η Ρένη Πιττακή με την παράσταση Η κυρία του σεληνόφωτος του Γιώργου Σισιλιάνου ,  η Μαρίνα Ασλάνογλου με τον  Τζόρνταν των Άννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι,  η Υρώ Μανέ με τον Συμβολαιογράφο  του Νίκου Βασιλειάδη  και η Εύα Κεχαγιά με το  Μorendo ένα μονόλογο για την ζωή της Μαρίας Κάλλας , θα συναντηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για να αφηγηθούν ιστορίες γυναικών.

Στις 8 Μαρτίου στην Κεντρική σκηνή του δημοτικού θεάτρου θα παιχτεί μια παράσταση –  απολογία και εξομολόγηση μαζί  ο  «Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη. Ένας βαθειά συγκινητικός μονόλογος μιας γυναίκας που ζει σε λάθος χώρο και χρόνο τον οποίο ερμηνεύει η Υρώ Μανέ

Η Ερασμία, μια χήρα,  μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της, κλεισμένη σε ένα περίπτερο, εγκλωβισμένη στα ήθη και τα έθιμα της μικρής επαρχιακής πόλης που ζει.  Μέχρι τη στιγμή που τη θλιβερή, μονότονη ζωή της, διακόπτει ο έρωτας, το πάθος.

Μπορεί όμως μια γυναίκα της ηλικίας να αγαπήσει; Και η κοινωνία μέσα στην οποία ζει μπορεί να το ανεχτεί;

Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί το απαγορευμένο.  Και όταν τολμά να το προκαλέσει, η τιμωρία άμεση.  Ο λόγος είναι συμβόλαιο και το υπεσχημένο οφείλει να τηρηθεί.

Τη θεατρική διασκευή στο «Συμβολαιογράφο» υπογράφουν η Εμμανουέλλα Αλεξίου και ο  Γιώργος Καραμίχος. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργο Καραμίχου, τα σκηνικά της Χριστίνας Κωστέα, τα κοστούμια της Έλενας Παπανικολάου και η μουσική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη. Το τραγούδι της παράστασης, το οποίο ερμηνεύει η Υρώ Μανέ,  έγραψε ο Κώστας Λειβαδάς

 

Παράσταση – Κεντρική Σκηνή

Σάββατο 8 Μαρτίου 9.30 μ.μ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.