Απονομή του βραβείου «Δημήτρης Χορν» τη Δευτέρα 10 Μαρτίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το 14ο Θεατρικό Βραβείο Δημήτρης Χορν θα απονεμηθεί τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Συγκεκριμένα τον Σταυρό του Χορν έχουν φορέσει στον λαιμό τους οι: Δημήτρης Ημελλος (2001), Αργύρης Ξάφης (2002), Χρήστος Λούλης (2003), Κώστας Βασαρδάνης (2004), Νίκος Καρδώνης (2005), Κώστας Γάκης (2006), Γιάννος Περλέγκας (2007), Θανάσης Αλευράς (2008), Μάκης Παπαδημητρίου (2009), Μιχάλης Οικονόμου (2010), Θάνος Τοκάκης (2011),  Δημήτρης Λάλος (20012), Χάρης Φραγκούλης (2013).

Φετινοί υποψήφιοι είναι οι:

– Γιάννης Καπελέρης για  τη συμμετοχή του στο «Supernova» των Φωτεινή Αθερίδου/Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Αθερίδου/Βασίλη Μαυρογεωργίου (Faust).

– Δημήτρης Μοθωναίος για τη συμμετοχή του στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Θέατρο του Νέου Κόσμου)

– Κωνσταντίνος Μπιμπής για  τη συμμετοχή του στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» των Κώστα Γάκη/Αθηνάς Μουστάκα/Κωνσταντίνου Μπιμπή, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης)

-Γιώργος Χρυσοστόμου   για τη συμμετοχή του στο «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες)

Το  βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο (3.000 ευρώ) και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και  χρηματοδοτείται από το κληροδότημα του Γιάννη Χορν. Σαν σκυτάλη ο  σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Για το Δημήτρη Χορν θα μιλήσει ο Σπύρος Ευαγγελάτος. Στο θεσμό του  Βραβείου  θα  αναφερθεί   ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη). Ο περυσινός νικητής Χάρης Φραγκούλης, θα παραδώσει στον επόμενο τον χρυσό σταυρό. Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής  και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

 

* Δευτέρα 10 Μαρτίου: Θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10), 20.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.