Χάθηκε αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σύγχυση επικρατεί γύρω από την τύχη αεροσκάφους της εταιρείας Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα. Νωρίτερα μεταδόθηκαν δηλώσεις Βιετναμέζου ναυάρχου, σύμφωνα με τις οποίες, το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο, έπεσε στη θάλασσα ανοιχτά του Βιετνάμ. Αργότερα ο ναύαρχος διέψευσε ότι έκανε τις δηλώσεις που του απέδωσαν τα ΜΜΕ, ενώ μέχρι στιγμής οι αρχές της Μαλαισίας δεν έχουν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί συντριβής.

Οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες (227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος) που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει συντριβεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίντ Χουσέιν.

Ο Χισαμουντίν διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροσκάφους, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ ότι το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο συνετρίβη στη θάλασσα νότια ενός βιετναμέζικου νησιού.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος (…) Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι έχει εξεταστεί κάθε πιθανότητα. Αναμένουμε ακριβείς πληροφορίες από τον στρατό της Μαλαισίας. Εκείνοι αναμένουν πληροφορίες από τη βιετναμέζικη πλευρά», υπογράμμισε ο μαλαισιανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Λίγο νωρίτερα ΜΜΕ μετέδωσαν δηλώσεις ναύαρχου από το Βιετνάμ σύμφωνα με τις οποίες το Boeing B777-200 -η επικοινωνία με το οποίο διεκόπη τα ξημερώματα- έπεσε στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου.

Στην συνέχεια, ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ διέψευσε ότι έκανε τις εν λόγω δηλώσεις και επεσήμανε ότι το αεροσκάφος «θα μπορούσε να έχει συντριβεί» στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τις πληροφορίες για την πιθανή τοποθεσία συντριβής του Μπόινγκ τις παρείχαν οι υπηρεσίες διάσωσης της Μαλαισίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν η Μαλαισία, η Κίνα και το Βιετνάμ, ενώ και οι Φιλιππίνες έστειλαν σήμερα τρία πολεμικά πλοία και ένα αεροσκάφος για να συνδράμουν στις έρευνες που διεξάγονται βάσει της «πιθανότητας/υπόθεσης ότι το αεροσκάφος παρέκκλινε της πορείας του».

H Μαλαισία έχει στείλει τέσσερα πλοία στην περιοχή καθώς και τρία ελικόπτερα. Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Μαλαισίας δεν εντόπισαν σημάδια από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

«Εντόπισαμε μια πορτοκαλί κηλίδα στη θάλασσα στο σημείο απ’ όπου προήλθε το τελευταίο σήμα. Στείλαμε ένα πλοίο να ερευνήσει και επιβεβαιώθηκε ότι δεν ήταν τίποτα», ανέφερε Μαλαισιανός αξιωματούχος.

Εξοργισμένοι συγγενείς Κινέζων επιβατών του αεροσκάφους, απαίτησαν περισσότερη πληροφόρηση για το τι έχει συμβεί και κατηγόρησαν την εταιρεία ότι τους κρατά στο σκοτάδι, ενώ έντονη κριτική ασκείται και από τα ΜΜΕ προς τις μαλαισιανές αερογραμμές για την ανεπαρκή αντίδρασή τους.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν σύμφωνα με την εταιρεία, άτομα 14 διαφορετικών εθνικοτήτων, ωστόσο η πλειοψηφία (τουλάχιστον 152 επιβάτες) είναι Κινέζοι.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines, Άχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία, οι υπόλοιπες πτήσεις της εταιρείας θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.