TV5Monde, το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι που στηρίζει την Ελλάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, το γαλλόφωνο TV5MONDE, με αναμεταδόσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου, με σήμα που φτάνει σε 220.000.000 νοικοκυριά και με αξιόλογες παραγωγές ταινιών, ντοκιμαντέρ και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, επιδεικνύει τεράστιο ενδιαφέρον για τις πολιτιστικές δραστηριότητες της Ελλάδας, λαμβάνοντας ενεργό μέρος σε αυτές.
Εκτός από δραστήρια συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, το TV5MONDE στηρίζει την πόλη που φέτος ανακηρύχθηκε ως Ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα της νεολαίας.
Στην Αθήνα διενεργεί σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο διαγωνισμό για την εκμάθηση της Γαλλικής

γλώσσας, στα πλαίσια του οποίου την 15η Μαρτίου θα αναδειχθούν οι δύο μεγάλοι νικητές και θα βραβευτούν από το Γαλλικό Ινστιτούτο. Το TV5MONDE στηρίζει την διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας σε όλο τον κόσμο με δυο ιστοσελίδες, www. enseignet.tv και www.apprendre.tv, εργαλεία απαραίτητα για μαθητές και καθηγητές.
Για την σπουδαιότητα των δραστηριοτήτων του TV5MONDE, ο γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ, Arnaud Genestine, προέβη στην εξής δήλωση: το TV5MONDE αποτελεί μέρος της Ελλάδας, αφού δεν είναι μόνο γαλλικό, βελγικό ή καναδικό, αλλά γαλλόφωνο και διεθνές και, ειδικά με την χώρα σας, το συνδέει μια μακρόχρονη σχέση φιλίας. Πάνω από 20 χρόνια οι Έλληνες παρακολουθούν στο TV5MONDE ελληνικά ή γαλλόφωνα προγράμματα, ταινίες και ντοκιμαντέρ.
Από τις εκπομπές του ξεχωρίζουν τον Μάρτιο η ταινία  «Tres bien merci» της Emmanuelle Guau, ένα αστυνομικό θρίλερ με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι που νόμιζε ότι είχε μια ήσυχη ζωή, καθώς και η ταινία «Vue sur terre» του Laurent Cadonel, η οποία παρακολουθεί τις ζωές δύο ανθρώπων στα νησιά της Σούνδης στην Ινδονησία.
Στις 28 Μαρτίου  στις 13.35 θα προβληθεί, πάντα στην οθόνη του TV5MONDE, η σειρά «Des trains pas comme les autres» του William Japhet, η οποία πραγματεύεται την επανεξέταση της θρυλικής κατάκτησης της Δύσης και της Αμερικάνικης Ιστορίας,  ένα ταξίδι με τρένο σε όλη την Αμερική.
H ίδια εκπομπή, τον Μάιο, έχει αφιέρωμα στην Ελλάδα. Το TV5Monde εκπέμπει  από την συχνότητα της NOVA, της digea, αλλά και άλλων δορυφορικών συχνοτήτων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.