Γ. Λαγός: «Ηθελα τα φυσίγγια για να σκοτώσω πέντε έξι»

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Γιάννα Παπαδάκου

ΤΟ ΒΗΜΑ

«Καλώς ήρθατε να γνωρίσετε και το μέρος που θα φιλοξενηθείτε κάποια ημέρα». Αμετανόητος και θρασύς ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος υποδέχτηκε με αυτά τα λόγια στον Κορυδαλλό τους βουλευτές με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

 

 

Ακόμα πιο σκληρός ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παπάς τους έκανε μάθημα και τους αποκάλεσε «περιοδεύοντα θίασο». Ειρωνικός ήταν και ο Γιάννης Λαγός «ήθελα τα φυσίγγια για να σκοτώσω πέντε έξι», είπε.

 

Η «ιστορική» συνάντηση έγινε σε ειδικό χώρο των φυλακών Κορυδαλλού όπου οι προφυλακισμένοι βουλευτές Νίκος Μοχαλολιάκος, Χρήστος Παπάς και Γιάννης Λαγός έδωσαν εξηγήσεις για το αίτημα των ανακριτριών Κλάππα και Δημητροπούλου να αρθεί η ασυλία τους για διακεκριμένη οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Στις αιτιάσεις των βουλευτών για να μην αρθεί η ασυλία ήταν κυρίως το πάγιο επιχείρημά τους ότι η δίωξη σε βάρος τους είναι παράνομη.

Οι άλλοι δύο Στάθης Μπούκουρας και Γιώργος Γερμενής, που επρόκειτο να εξετασθούν, θα υποβάλλουν υπομνήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τους τρεις, με ψήφους 7-1, αποφασίσθηκε η εισήγηση για άρση της ασυλίας. Ο Χ. Παπάς κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. Δεν ψήφισε υπέρ η βουλευτής Μαρία Κόλλια των ΑΝΕΛ ενώ απών ήταν και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης. Οι αποφάσεις για τους άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα εκδοθούν στις 27 Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.