Τέσσερα νέα παιδικά cd παρουσίασε η SUI GENERIS MUSIC στον ΙΑΝΟ {ΒΙΝΤΕΟ}

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η  Λαμπριάνα Κυριακού

Η SUI GENERIS MUSIC είναι μια νέα δισκογραφική εταιρία  που κάνει το ντεμπούτο της κυκλοφορώντας τέσσερα παιδικά Cd τα οποία, στο μέλλον  θα ανέβουν και στη θεατρική σκηνή.

Ο λόγος για τη “Ψαρόσουπα», σε στίχους Βαγγέλη Λεμπέση και μουσική Ερωφίλης, ο  «Πινόκιο», σε μουσική Απολλων Ρέτσου και στιχους Νίκου Μωραίτη, ο «Τρελαντώνης» επίσης σε μουσική Απόλλων Ρέτσου  και «Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους», σε στίχους του Στρατή Πασχάλη.

 

Λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης η SUI GENERIS MUSIC και οι δημιουργοί των cd, παρουσίασαν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αλλά και φίλους τις καινούργιες  αυτές δουλειές που υπογράφονται από νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες.

«Πήραμε ένα μεγάλο μέρος του καταλόγου της ιστορικής δισκογραφικής εταιρείας Lyra, που θα επανακυκλοφορήσουμε», ανακοίνωσε κατά την ομιλία του ο διευθυντή

Ο Στρατής Πασχάλης ο ποιητής και στιχουργός των cd’s «Τρελαντώνης» και «Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους», τόνισε «Ξεκινήσαμε τις θεατρικές παραστάσεις με πολύ κέφι, οίστρο και φαντασία. Τα τραγούδια δεν πλαισιώνουν απλώς, αλλά είναι μουσικές συνθέσεις που δίνουν μια πολύ σαφή αίσθηση της παράστασης»ς της δισκογραφικής εταιρείας SUI GENERIS MUSIC, Θεοφάνης Κιρκινέζος. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «η SUI GENERIS MUSIC δεν περιορίζεται μόνο στους παλιούς τίτλους, αλλά κυκλοφορεί και νέες δισκογραφικές δουλειές, όπως της Ματούλας Ζαμάνη και της Βασιλικής Καρακώστα».

«Αυτά τα τρία χρόνια, με τις τρεις παραστάσεις που αποτυπώσαμε στα cd, ελπίζουμε ότι δώσαμε χαρά στα παιδιά που ήρθαν στο θέατρο», επισήμανε ο Απόλλων Ρέτσος, ο οποίος συνέθεσε τη μουσική στις δισκογραφικές δουλειές «Πινόκιο», «Τρελαντώνης» και «Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους».

«Η “Ψαρόσουπα” θίγει ζητήματα, όπως η φιλία, η μετανάστευση, η πίστη στις δυνάμεις μας και όλα αυτά με ισορροπία στο χιούμορ», εξήγησε η συνθέτρια και ερμηνεύτρια, Ερωφίλη, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Ο κ. Κιρκινέζος επενδύει σε κάτι πολύ σοβαρό, τα παιδιά και το μέλλον».

{youtube}kjJjIARAif8{/youtube}

Για την «Ψαρόσουπα» ο συγγραφέας της ομότιτλης παιδικής σειράς βιβλίων, Γιώργος Λεμπέσης, παρατήρησε: «Είναι ένας δίσκος με κοινωνικοπολιτικά μηνύματα, τέτοια που είχαν πολλά χρόνια να ακουστούν σε παιδικά cd». Εξάλλου, οι συντελεστές της «Ψαρόσουπας» αφιέρωσαν τη δισκογραφική δουλειά στη μνήμη του Γιώργου Περαντάκου, ο οποίος συμμετείχε και στο cd. Γ

Τραγούδια από τις τέσσερις δισκογραφικές δουλειές ερμήνευσαν στη σκηνή του «Ιανού» αγαπημένοι ερμηνευτές που συμμετέχουν στα cd: οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Μακεδόνας, Μίλτος Πασχαλίδης, Πάνος Μουζουράκης, Ερωφίλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Γιάννης Δενδρινός, καθώς και η σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη.


{youtube}rXAdXlBu-9U{/youtube}

 

 

 


 

 

 

 

 

Τα τέσσερα παιδικά cd, που κυκλοφορούν από τη SUI GENERIS MUSIC είναι τα εξής:

 

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Μουσική: Ερωφίλη

Στίχοι: Βαγγέλης Λεμπέσης

Αγαπημένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στο CD «Ψαρόσουπα», που βασίζεται στη σειρά παιδικών βιβλίων («Ψαρόσουπα», «Ψαρόσουπα 2», «Ψαροσουπίτσα 1» και «Ψαροσουπίτσα 2») που υπογράφει ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Τους στίχους στα τραγούδια της δισκογραφικής δουλειάς υπογράφει ο Βαγγέλης Λεμπέσης, και τη μελοποίηση η Ερωφίλη. Την ενορχήστρωση έκαναν η Ευαγγελία Μαυρίδου και ο Δημήτρης Παπαλάμπρου. Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Χάρις Αλεξίου, η Ερωφίλη, η Μαρία Καναβάκη, ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Μίλτος Πασχαλίδης,  ο Γιώργος Περαντάκος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιάννης Χαρούλης.

Η «Ψαρόσουπα» θα παρουσιαστεί από τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ κατά την επόμενη χειμερινή σεζόν 2014-2015.ΠΙΝΟΚΙΟ

Μουσική: Απόλλων Ρέτσος

Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης

Ο Πινόκιο, το αγαπημένο ξύλινο ανθρωπάκι, που παρασύρεται από τον κόσμο του θεάματος, για να φτάσει τελικά στην ενηλικίωση, παρουσιάζεται από τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ κατά τη φετινή χειμερινή σεζόν. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης ηχογραφήθηκαν και κυκλοφορούν σε CD για να συντροφεύσουν τους μικρούς φίλους του ήρωα.

Τη μουσική υπογράφει ο Απόλλων Ρέτσος, ενώ τους στίχους ο Νίκος Μωραΐτης. Συμμετέχουν στιχουργικά οι Γιώργος Μακρής και Χρήστος Ιωαννίδης. Ερμηνεύει ο Απόλλων Ρέτσος. Συμμετέχει φιλικά ο Άγγελος Παπαδημητρίου.


ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ

Μουσική: Απόλλων Ρέτσος

Στίχοι: Στρατής Πασχάλης

 

Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Τρελαντώνης» παρουσιάστηκε κατά τη σεζόν 2012-2013 σε μια μεγάλη θεατρική παραγωγή σε δραματουργική επεξεργασία του ποιητή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία- χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου.

Τα τραγούδια και οι μουσικές της παράστασης που παρουσιάζονται στην ομότιτλη δισκογραφική δουλειά φέρουν την υπογραφή του Απόλλωνα Ρέτσου. Τους στίχους υπογράφει ο Στρατής Πασχάλης. Ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνος Βουδούρης, Ειρήνη Καράγιαννη, Νάντια Μητρούδη, Νεφέλη Μαϊστράλη και ο ίδιος ο συνθέτης.


ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΑΝ ΤΑ ΓΟΒΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

Μουσική: Απόλλων Ρέτσος

Στίχοι: Στρατής Πασχάλης


Ένα μεγάλο αίνιγμα πλανιέται στο Βασίλειο: γιατί κάθε πρωί, ενώ οι βασιλοπούλες κοιμούνται το βράδυ κλειδωμένες στα δωμάτιά τους, τα γοβάκια τους βρίσκονται λιωμένα;

Ο μύθος, τον οποίο έκαναν διάσημο οι αδελφοί Γκριμ, μετασχηματίστηκε αρχικά σε μια παιδική παράσταση, και τώρα και σε δισκογραφική δουλειά. Πρόκειται για 23 τραγούδια και ορχηστρικές συνθέσεις, των οποίων τη μουσική συνέθεσε ο Απόλλων Ρέτσος. Τους στίχους υπογράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης. Στο τραγούδι και την πρόζα ακούγονται οι φωνές του Νικόλα Αναστασόπουλου, της Έλενας Βακάλη, της Ευγενίας Δημητροπούλου, του Ζαφείρη Κουτελιέρη, της Άννας Λιανοπούλου, της Μάρας Μπαρόλα, της Ειρήνης Μπιλίνη- Μωραΐτη, του Κώστα Ραφαηλίδη, του Απόλλωνα Ρέτσου, της Σοφίας Σπυράτου και του Νίκου Ορέστη Χανιωτάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.