Γ.Βλάχος: Αν δεν ψηφίσω γάλα 11 ημέρων κάνω κομματικό παράπτωμα;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μετά τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο και τους βουλευτές του ΠαΣοΚ Μιχάλη Κασσή και Θάνο Μωραΐτη, ακόμη ένας κυβερνητικός βουλευτής -αυτή τη φορά της ΝΔ- ο Γιώργος Βλάχος εξαπέλυσε βολές κατά της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Βλάχος επισήμανε ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι τη σχετική ρύθμιση.

 

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει ενημερώσει σχετικά με τις διαφωνίες του τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ενώ τόνισε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση, επί της οποίας θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία.

 

Ερωτηθείς τι θα πράξει εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, απάντησε: «Κομματική πειθαρχία για τις ημέρες του γάλακτος, αδιανόητο μου φαίνεται. Αν αρνηθώ να ψηφίσω φρέσκο γάλα 11 ημερών, κάνω κομματικό παράπτωμα;».

 

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Μιχάλης Κασσής εμφανίστηκε αποφασισμένος να καταψηφίσει τις αλλαγές σχετικά με το γάλα, ενώ άφησε αιχμές κατά του Ευ.Βενιζέλου.

 

Ο κ. Κασσής ανέφερε ότι στη συνεδρίαση των τομεαρχών του ΠαΣοΚ, την περασμένη Τρίτη, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δεν θα γίνουν δεκτές αλλαγές σχετικά με το γάλα.

 

Ερωτηθείς αν ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει την απόφαση αυτή απάντησε: «Αν δεν το ξέρει οφείλει να το μάθει».

 

Σε ερώτηση εάν θα έριχνε την κυβέρνηση για την υπόθεση του γάλακτος, ο κ. Κασσής δήλωσε: «Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας» και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να είναι «βουλευτής – μαριονέτα».

 

Οι αυξανόμενες αντιδράσεις για το γάλα προκαλούν έντονο προβληματισμό στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Από την κυβέρνηση θα επιχειρηθούν κινήσεις κατευνασμού, οι οποίες όμως είναι άγνωστο εάν θα αποδώσουν.

 

Ήδη, αρκετοί βουλευτές έχουν ζητήσει να πάει ο υπουργός Ανάπτυξης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ώστε να παράσχει ενημέρωση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.