Παύθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κύπρου μετά τα επεισόδια με το ΕΛΑΜ

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Καρατομήθηκε» από τη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό, όπου μέλη του ΕΛΑΜ προκάλεσαν επεισόδια και προπηλάκισαν τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έπαυσε τον Μιχάλη Παπαγεωργίου από τη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας, αποδίδοντάς του ουσιαστικά την ευθύνη για την ανεπαρκή αντίδραση της Δύναμης στην εκδήλωση στη Λεμεσό.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε έκανε λόγο για προσπάθεια «καθαίρεσής» του από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, η προσπάθεια αυτή είχε αρχίσει από πέρυσι τον Φεβρουάριο. Όπως είπε μάλιστα «με τον διορισμό του κ. Νικολάου στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης μου ασκούσε καθημερινά πίεση. Συνεχώς κάθε μέρα έπρεπε να δίνω εξηγήσεις. Αισθανόμουν ότι παρακολουθείτο η κάθε μου ενέργεια. Παρενέβαινε σχεδόν καθημερινά στο έργο του Αρχηγού Αστυνομίας και έδινε οδηγίες πίσω από την πλάτη μου».

Απαντώντας στα όσα του καταλόγισε ο κ. Παπαγεωργίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι, η τακτική του να φεύγεις πυροβολώντας είναι και παλιομοδίτικη και απαρχαιωμένη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.