Ουκρανία: Σκοτώθηκε ο ανταποκριτής Μπρεντ Ρενό

Reno
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένας δημοσιογράφος, ανταποκριτής του πολέμου στην  Ουκρανία είναι νεκρός, σύμφωνα με την αστυνομία του Κιέβου και τον ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού, ο βραβευμένος 51χρονος καμεραμάν, Μπρεντ Ρενό, έπεσε νεκρός από πυρά Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά ενός αυτοκινήτου στο Ίρπιν. Διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ήταν ανταποκριτής των New York Times, ωστόσο υπήρξε επίσημη διάψευση, καθώς ο 51χρονος εργαζόταν παλαιότερα σε αυτό το μέσο.

Μπρεντ Ρένοντ, ηλικίας 50 ετών, φωτορεπόρτερ και σκηνοθέτης

Πρόκειται για τον πρώτο ξένο δημοσιογράφο που χάνει τη ζωή τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο άτυχος δημοσιογράφος έχει περάσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες ως παραγωγός ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων με τον αδελφό του Κρέγκ.

Μαζί με τον αδερφό του έχουν καλύψει με ντοκιμαντέρ τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τον σεισμό στην Αϊτή, την πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, τη μάχη για τη Μοσούλη, τον εξτρεμισμό στην Αφρική, τη βία των καρτέλ στο Μεξικό και την προσφυγική κρίση των νέων στην Κεντρική Αμερική.

Το έργο τους έχει κερδίσει πολλά από τα κορυφαία βραβεία στην τηλεόραση και τη δημοσιογραφία

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.