Πλοίο με 476 επιβάτες βυθίστηκε στη Νότιο Κορέα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στη νοτιοδυτική ακτή της Νότιας Κορέας, καθώς αγνοούνται πάνω από 300 επιβαίνοντες πλοίου που βυθίστηκε τα ξημερώματα. Τουλάχιστον δύο επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους, διασώθηκαν 164 άτομα από τους συνολικά 477 επιβαίνοντες. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 18 ελικόπτερα και 34 πλοία, εμπορικά, πολεμικά και της ακτοφυλακής.

Πολλοί επιβάτες πήδηξαν μόνοι τους στη θάλασσα για να σωθούν. Προτού το οχηματαγωγό αρχίσει να βυθίζεται, ακούστηκε ένας ισχυρός ήχος πρόσκρουσης, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο YTN ένας επιβάτης που διασώθηκε από το σκάφος.

Το οχηματαγωγό μετέφερε 476 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων 325 μαθητές Λυκείου.

Η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή ανέφερε πριν το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) ότι έχει επιβεβαιωθεί μόνο η διάσωση 164 ατόμων και «πάνω από 300» αγνοούνται.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν το οχηματαγωγό να έχει πάρει κλίση με την πλώρη μέσα στο νερό, ενώ υπερίπταται πλήθος ελικοπτέρων.

Το οχηματαγωγό έπλεε προς το νησί Ζεζού και έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας).

Εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ιντσεόν (δυτική Νότια Κορέα) και το τουριστικό νησί Ζεζού. Οι μαθητές πήγαιναν εκδρομή στο Ζεζού, το οποίο επονομάζεται «η νοτιοκορεατική Χαβάη».

Στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχουν 18 ελικόπτερα και 34 πλοία, εμπορικά, πολεμικά και της ακτοφυλακής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.