Οι Imam Baildi επιστρέφουν με νέο cd και με μια Μεγάλη Συναυλία -Συνέντευξη τύπου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Από το εξωτικό «remix» του «Αργοσβήνεις Μόνη» του Τσιτσάνη –  στο “Χωριό μου χωριουδάκι μου» του Μίμη Τραιφόρου. Από το «Που γυρίζεις» του Χιώτη  στο η Γυναίκα η Μουρμούρα επίσης του Τσιτσάνη. Από το ελαφρύ στο ρεμπέτικο και το λαικό  από την ελληνική μουσική στην χιπ χοπ του «Εισβολέα».  Αυτοί είναι οι Ιμαμ Μπαιλτι φίλοι μου.

Ξέρουν  να παντρεύουν ήχους χωρίς να χάνουν το σημαίνον και το σημαινόμενο τους τα τραγούδια. Πάνω απ όλα η μουσική θέλει να την αντιμετωπίσεις με σεβασμό και ταλέντο. Αυτό έκαναν οι Imam Baildi στο νέο τους cd με τίτλο   «Imam Baildi – III» Όπως λένε τα αδέλφια Ορέστης και  Λύσανδρος Φαληρέας, «ο τρίτος δίσκος είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για κάθε συγκρότημα. Το να φτάσεις στο τρίτο album, σημαίνει  έχεις διανύσει ήδη κάποια πορεία, αλλά είναι η στιγμή που πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, να κάνεις ένα ακόμα καλύτερο δίσκο και να προτείνεις  και κάτι διαφορετικό σε σχέση με ότι έχεις κάνει πριν. Όλα αυτά ήταν σκέψεις που ήταν συνέχεια στο μυαλό μας όσο καιρό το δουλεύαμε, φυσικά δεν μπορούσαμε να τις συμπεριλάβουμε όλες στον τίτλο, οπότε δώσαμε το συμβολικό όνομα «Τρία» επειδή συμπυκνώνει όλη αυτή τη δημιουργική πορεία»

“ The Rider  – Αργοσβήνεις Μόνη remix – Σημείωμα – Outro 1 – Που Γυρίζεις – Μουρμούρα – Όσο με μαλώνεις – Μυστήριο – Οι Πόλεις – Outro 2 – Χωριό μου χωριουδάκι μου remix – Baila Cifteteli” είναι τα δώδεκα τραγούδια που αποτελείται ο δίσκος, τα οποία ακούσαμε λίγο μετά το μεσημέρι όσοι παρευρεθήκαμε στα γραφεία της δισκογραφικής εταιρίας MINOS EMI. Μαζί τους τραγουδάει  και η Ρένα Μόρφη.

Σταθμός στην μουσική τους πορεία η συνεργασία  με τη μεγάλη ερμηνεύτρια του λαϊκού τραγουδιού Μαίρη Λίντα. Διασκεύασαν το τραγούδι «Που Γυρίζεις» του Μανώλη Χιώτη, χωρίς αυτή τη φορά να πάρουν την παλιά ηχογράφηση, αλλά να γίνει από την αρχή μια νέα ηχογράφηση με την τωρινή φωνή της Μαίρης Λίντα. Που εδώ θέλω να τονίζω ότι η φωνή αυτής της μεγάλης κυρίας δεν αλλοιώθηκε με το πέρασμα του χρόνου.  Την άκουσα να τραγουδάει a capella το τραγούδι τους και θυμήθηκα τι σημαίνει Μαίρη Λίντα.

Στις 14 Ιουλίου οι Imam Baildi ετοιμάζουν την μεγάλη τους συναυλία στο Θέατρο Βράχων. Το νέο  τους cd θα διατίθεται για πρώτη φορά σ αυτή τη μεγάλη συναυλία και μετά θα κυκλοφορήσει στα μουσικά καταστήματα.

Η Γλυκερία θα είναι η επίσημη καλεσμένη των Imam Baldi, που μπορεί να μην συμμετέχει στο άλμπουμ αλλά είναι από τους καλλιτέχνες που ο Ορέστης και ο Λύσσανδρος θα ήθελαν πολύ να συνεργαστούν μαζί τους. Επι σκηνής όμως θα έχουν την ευκαιρία όσοι παρευρεθούν στο Θέατρο Βράχων να δουν και τον Εισβολέα… ωστόσο εκείνο το βράδυ οι εκπλήξεις θα είναι πολλές μιας και στη σκηνή θα ανέβουν κάποια από τα ωραία ονόματα του ελληνικού «λαϊκού» πενταγράμμου.   Μετά την Ελλάδα οι Imam Baildi θα τραγουδήσουν σε Καναδά  και Ισπανία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.