Σταύρος Θεοδωράκης: Με ενδιαφέρει να κάνουμε μια κυβέρνηση με 51%

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tην ανάγκη μείωσης της χρηματοδότησης των κομμάτων από τον φορολογούμενο επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπερασπιζόμενος το μοντέλο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η γέννηση του Ποταμιού.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο ίδιος είπε ότι τα μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα έχουν πάρει πάνω από 500 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία τους την τελευταία δεκαετία. «Στην Ελλάδα η ψήφος ανά πολίτη στοιχίζει 10 ευρώ, την ώρα που στη Γερμανία στοιχίζει μόλις 3 ευρώ» σημείωσε.

«Για αυτό το λόγο εμείς φτιάξαμε ένα κόμμα “βιοτεχνία” και για αυτό μας κατηγορούν. Αυτή όμως είναι η διαφορά μας» εξήγησε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Δήμου για το Άγιο Φως, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι είναι υπερβολή να του χρεώνουν αποψεις στελεχών ή ανθρώπων που έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν το Ποτάμι.

«Οι πολιτικοί δεν πρέπει να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα για τη δήλωση Πάγκαλου ότι θα ψηφίσει Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης υπενθύμισε παλαιότερη δήλωση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι «η ψήφος δεν μυρίζει».

Σε άλλη ερώτηση για τις θέσεις του κόμματος, ο ίδιος τόνισε ότι «εμείς δεν έχουμε το manual της πολιτικής με απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες αρχές».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι μετά τις Ευρωεκλογές αφού θα έχει γίνει η καταγραφή της δύναμης του Ποταμιού, θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα των θέσεων του κόμματος, το εθνικό σχέδιο δράσης, «ώστε να δούμε με ποιους μπορούμε να κυβερνήσουμε».

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση με 51%. Η χώρα δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με 25% δεξιά και 25% αριστερά, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.