Βίντεο καταγράφει την απόγνωση των επιβατών από το ναυάγιο στη Ν.Κορέα

Facebook
Twitter
LinkedIn

To χάος και τη σύγχυση που προκάλεσε η μοιραία, όπως αποδείχθηκε, απόφαση του πληρώματος να μην εκκενώσει το φέρι μπόουτ Sewol δείχνει βίντεο που κατέγραψε ένας έφηβος στο κινητό του τηλέφωνο πριν βυθιστεί το πλοίο και μεταδόθηκε στην κορεατική τηλεόραση. 

Το βίντεο δόθηκε σε νοτιοκορεατικό κανάλι από τον πατέρα του νεαρού, στον οποίο παραδόθηκε το κινητό τηλέφωνο του γιου του μετά τον εντοπισμό της σορού του.

Το αμερικανικό CNN μετέδωσε ορισμένα πλάνα από το τρίλεπτο βίντεο που αρχικά δημοσίευσε το νοτιοκορεατικό JTBC.

Στο βίντεο φαίνεται η χαοτική κατάσταση που επικρατεί, η σύγχυση των επιβατών και επιβεβαιώνεται ότι οι εντολές που είχε το πλήρωμα ήταν να μην προχωρήσει σε εκκένωση του πλοίου ακόμη και την ώρα που είχε πάρει αισθητή κλίση, αλλά να δίνει εντολές στους επιβάτες να μείνουν στις θέσεις τους.

Φωνή που ακούγεται επαναλαμβάνει το μήνυμα «μην μετακινηθείτε από τις θέσεις σας και παραμείνετε…» στους πάνω από 400 επιβάτες του πλοίου, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων έφηβοι μαθητές.

Κάποιοι επιβάτες ακούγονται να ζητούν σωσίβια, άλλοι πέφτουν σε πανικό, παιδιά ζητούν τους γονείς τους και τους ρωτούν πού είναι τα άλλα αδέλφια τους ενώ λίγοι -που ακόμη δεν έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των στιγμών- προσπαθούν να αστειευτούν.

Η κατάσταση επικρατεί την ώρα που το Sewol έχει πάρει ήδη μεγάλη κλίση, αλλά οι εντολές που δίνει το πλήρωμα δεν έχουν αλλάξει. «Γέρνει, γέρνει πολύ προς αυτή την πλευρά», ακούγεται ένας επιβάτης στο βίντεο, ενώ λίγο αργότερα άλλος ρωτάει τους γύρω του εάν είναι σωστή η αίσθησή του ότι «το πράγμα έχει ηρεμήσει λίγο».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.