Το ΤV5 Monde παει Καννες και μεταφέρει τον παλμό του Φεστιβάλ στη μικρή οθόνη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο κόκκινο χαλί του κινηματογραφικού φεστιβάλ Καννών, πάνω στην πασίγνωστη Κρουαζέτ, θα…περπατήσει το TV5Monde, που όλο το Μάιο, τον μήνα του φεστιβάλ, παρακολουθώντας τα δρώμενα, θα προβαλλει 8 διάσημες παλαιότερες κινηματογραφικές ταινίες, που πήραν μέρος και ειχαν βραβευτει στις Κάννες.

Από τις σημαντικότερες, ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης στη βραζιλιάνικη εκδοχή του ΄’ Ορφέο Νέγκρο ΄( Ο Ορφέας στον Αδη) του Μαρσέλ Καμί με φόντο το Βραζιλιάνικο Ρίο ταινία που κέρδισε το 1959 το Χρυσό Φοίνικα και το 1960 το όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας. (18 Μαΐου, στις 22.00).

Θα δούμε ακόμα τα ‘ Χιόνια του Κιλιμάντζαρο ‘ κλασική ταινία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν ( η ταινία θα προβληθεί από το TV5 στις 18 Μαΐου 00.35 και στις 20 του μήνα στις 18.35). Εμπνευσμένη από το ποίημα του Βίκτωρα Ουγκώ ΄ τι καλοί που είναι οι πτωχοί’. (ΠΡΟΣΟΧΗ:Λογω της αναμετάδοσης της συζήτησης για την Προεδρια της Ευρωπαικης Επιτροπης, εχει αλλαξει η μερα μεταδοσης της ταινιας απο το επισυναπτομενο συγκεντρωτικό πρόγραμμα. Σε αυτό το Δελτίο είναι οι σωστές πληροφορίες )

Αυλαία, θα κάνει η ταινία ‘ Impardonnables ‘( Οι Ασυγχώρητοι) του Αντρέ Ντεσινέ με την Κάρολ Μπουκέ, στις 8 Μαΐου (22.00)., το ‘ Pourquoi tu pleures? ‘ (Οι μέρες της πολυγαμίας σου είναι μετρημένες), της Κάτιας Λεφκοβιτς, που θα κλείσει τις προβολές από το φεστιβάλ στις 29 του μηνός (22.00), με θέμα τις κρίσιμες αποφάσεις ενός άνδρα λίγες μέρες πριν το γάμο του.

Θα προβληθούν ακόμα: Η ταινία ‘ L’ecole de la chair” (η Σχολή της Σάρκας) με θέμα τη παθιασμένη σχέση ενός ζιγκολό με μια διευθύντρια οίκου μόδας, (11 Μαΐου, στις 22.00),

To ‘Les Geants” (Οι Ατίθασοι) περιπέτεια με τρεις νέους, το ‘ Le rependi “ φιλμ γυρισμένο στην Αλγερία με τη περιπλάνηση ενός μετανοιωμένου τρομοκράτη (25 Μαΐου, στις 22.00)

Μεγάλο ενδιαφέρον για τους φιλους του φεστιβάλ έχει η προβολή του ντοκιμαντέρ ‘ Deux de la Vague (Δυο – Τρια πράγματα που ξερω για σας) ‘ του Εμμανουέλ Λοράν που περιγράφει τις παράλληλες ζωές δύο ιερών τεράτων του γαλλικού σινεμά του Φρανσουά Tρυφώ και του Ζαν Λυκ Γκοντάρ.

Εκτός από τις κινηματογραφικές προβολές, κάθε βράδυ από τις οθόνες σας μέσω της NOVA και της ψηφιακής τηλεόρασης από το TV5, θα μπορείτε να παρακολουθείτε στις 00.45 μια ειδική εκπομπή ‘ L’ invite in Cannes’ , που θα σας φέρνει μέσα στο παλμό του φεστιβάλ, με συνεντεύξεις και ματιές στα παρασκήνια του φετεινου Φεστιβαλ των Καννων.


 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.