Ο Στέφανος Τσιαλής νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο 50χρονος αρχιμουσικός  Στέφανος Τσιαλής διορίστηκε νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου. 

Η ανάθεση των εν λόγω καθηκόντων στον κ. Τσιαλή γίνεται μετά την ολοκλήρωση της θητείας του επίσης αρχιμουσικού Βασίλη Χριστόπουλου η οποία έληξε στις 9 Μαϊου 2014. Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ είχε το Σάββατο 10/5 συνάντηση με τον Υπουργό, και κατόπιν συμμετείχε στην πρώτη σύσκεψη εργασίας με τον πρόεδρο του Δ.Σ της ΚΟΑ, καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Θεόδωρο Φορτσάκη.

Γεννημένος το 1964 στην Ερμούπολη, ο Στέφανος Τσιαλής σπούδασε στην Θεσσαλονίκη, στην Κοπεγχάγη και στην Βιέννη. Συνεργάστηκε, αρχικά, με το γερμανικό θέατρο του Meiningen  όπου μεταξύ άλλων διηύθηνε και την γερμανική πρεμιέρα της όπερας «Μήδεια» του Μίκη Θεοδωράκη – σήμερα θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές έργων του συνθέτη- ενώ μεταξύ 1997-2004 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου της Κεντρικής Γερμανίας.

Από το 2009 ως το 2013 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής και κύριος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Θουριγγίας, ενός συνόλου με παράδοση 365 χρόνων.

Ο Στέφανος Τσιαλής έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με πολλές ελληνικές και ξένες ορχήστρες μεταξύ των οποίων η Συμφωνική του Βερολίνου, οι Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, οι Φιλαρμονικές της Στουτγάρδης και  της Κοπεγχάγης, η Κρατική Ορχήστρα της Βαϊμάρης, ενώ έχει διευθύνει διάφορα συγκροτήματα στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε καθώς επίσης και στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Ρωσία, την Τουρκία και το Καζακστάν. Εχει επίσης συνεργαστεί με σημαντικά φεστιβάλ ενώ, μεταξύ άλλων, εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με την ερμηνεία και την ηχογράφηση κινηματογραφικής μουσικής. Μιλά οκτώ γλώσσες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.