Ανω-κάτω η ΔΗΜΑΡ για το αν η παραίτηση Κουβέλη είναι αληθινή

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει η δήλωση του Φώτη Κουβέλη, ότι παραιτείται από τη θέση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, μετά την αποτυχία του κόμματος να εκλέξει ευρωβουλευτή, αλλά και τα χαμηλά ποσοστά που παρουσίασε στις Ευρωεκλογές.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση έχει ανοίξει εντός της ΔΗΜΑΡ μεγάλη κουβέντα σχετικά με το αν η παραίτηση είναι αληθινή ή όχι. Εσωκομματικοί του αντίπαλοι εκφράζουν έντονες αμφιβολίες, κάνοντας λόγο για πολιτικό ελιγμό, ενώ υποστηρίζουν πως πίσω από την συγκεκριμένη ανακοίνωση κρύβεται μία κίνηση εντυπωσιασμού, καθώς ζήτησε η απόφαση να κριθεί από την Κεντρική Επιτροπή, την οποία και ελέγχει. Μάλιστα, στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν πως ο κ. Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή δεν θα παραιτηθεί, αλλά αντίθετα, θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρεία της ΔΗΜΑΡ.

Αμφιβολίες για το κατά ποσό η παραίτηση του Φώτη Κουβέλη είναι αληθινή εξέφρασε και ο Βασίλης Οικονόμου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, εξέφρασε την άποψη πως είναι αδιανόητο να σκεφτεί ότι ένα Σώμα (σσ η Κεντρική Επιτροπή) λίγων ανθρώπων μπορεί να διατηρήσει στη θέση του «τον ηγέτη της πανωλεθρίας».

Την ίδια στιγμή, σκληροί επικριτές του Φώτη Κουβέλη κάνουν λόγο ευτελισμό των διαδικασιών ειδικά εάν αυτές οδηγήσουν στην παραμονή του κ. Κουβέλη στο «τιμόνι» της ΔΗΜΑΡ. Ο Γρηγόρης Ψαριανός που από την πρώτη στιγμή είχε θέσει θέμα ηγεσίας κάλεσε μέσω της εφημερίδας «Έθνος» τον Φ. Κουβέλη να αναλάβει τις ευθύνες του για την εκλογική ήττα λέγοντας:

Στον αντίποδα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης σημείωσε ότι «προφανώς η παραίτηση Κουβέλη είναι οριστική, ξέροντας το ήθος του δεν μας έχει δώσει δείγματα υπεκφυγών». Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι λυπάται για την παραίτηση Κουβέλη και πως θα προτιμούσε να μην παραιτηθεί και «να πάρει τα κεφάλια όλης της ηγετικής ομάδας».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.