Σαμαράς – Βενιζέλος. Αργούν γιατί διαφωνούν στον ανασχηματισμό.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Γιατί μετά από μια βδομάδα αναγγελίας του ανασχηματισμού, δεν είδαμε ακόμα λευκός καπνός να βγαίνει από τις συζητήσεις Σαμαρά και Βενιζέλου; Πηγές από τον κύκλο και των δυο, λένε ότι οι δυο κύριοι διαφωνούν για τον ανασχηματισμό και γι’αυτό καθυστερεί η ανακοίνωσή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαίνεται πόλεμος στο παρασκήνιο για το πόσα υπουργεία θα καταλάβουν οι βουλευτές και τα στελέχη της Ελιάς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαιτεί περισσότερα υπουργεία στην κυβέρνηση και αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης επί το φιλολαϊκότερον, με αποτέλεσμα να παγώσει ο προαποφασισμένος ανασχηματισμός.

 

Εμπλοκή για τον Γιάννη Στουρνάρα

Κεντρική εμπλοκή ωστόσο έχει δημιουργηθεί για το θέμα του Γιάννη Στουρνάρα. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να σηματοδοτηθεί στροφή της κυβέρνησης και να αποδείξει ο Αντώνης Σαμαράς ότι έλαβε το μήνυμα των εκλογών. Στην αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από το ΥΠΟΙΚ πρωτοστατεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εμφανίστηκαν χθες για πρώτη φορά δημοσιεύματα που φέρουν την Ντόρα Μπακογιάννη να αναλαμβάνει τη θέση.

Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιμένει τελικά στην τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στην θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και στη μη ανανέωση της θητείας του Γιώργου Προβόπουλου και αυτό βρίσκει επίμονα αντίθετο τον κ. Βενιζέλο.

 

Τι θα πει ο Μάριο Ντράγκι

Οπως αναφέρει το capital.gr, άγνωστη μέχρι στιγμής παραμένει η αντίδραση της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της οποίας επισήμως δεν χρειάζεται η έγκριση για την επιλογή του διοικητή της ΤτΕ αλλά δεοντολογικά δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα να τοποθετηθεί κάποιος στην θέση του κεντρικού τραπεζίτη χωρίς να έχει ζητηθεί η “γνώμη” της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι.

 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι όταν επρόκειτο να τοποθετηθεί ο κ. Προβόπουλος πέραν της σχετικής ενημέρωσης του προέδρου της ΕΚΤ τον είχε επισκεφθεί ο υποψήφιος Κεντρικός Τραπεζίτης για την ΤτΕ και είχε μαζί του μία άτυπη “συνέντευξη” παρ΄ ότι οι δύο άνδρες γνωρίζονται αρκετά καλά από πριν.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.