Αποχωρεί και η Μίκα Ιατρίδη από τους ΑΝΕΛ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την ανεξαρτητοποίησή της γνωστοποίησε το απόγευμα η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κυρία Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη, με επιστολή της που διαβίβασε στη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, κυρίας Ελενας Κουντουρά και στον πρόεδρο της Βουλής, κ.Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κ.Πάνο Καμμένο, η κυρία Ιατρίδη καταλογίζει ότι το κόμμα, δύο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, έχει χάσει τον προσανατολισμό του και δεν εκφράζει πλέον τα αιτήματα των πολιτών.

Στην επιστολή της που απευθύνεται προς τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο, η κυρία Ιατρίδη αναφέρει τα εξής:

«Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως ότι αποχωρώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν δυο χρόνια να συμμετάσχω στη δημιουργία του κινήματος, ώστε να εισέλθουμε στη Βουλή και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας.

Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο.

Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.

Στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία, έλαβα όλες τις αποφάσεις μου με εντιμότητα και ειλικρίνεια, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος, έχοντας πάντα ως πυξίδα την καλυτέρευση της ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν αδικηθεί τόσο πολύ, όλα αυτά τα χρόνια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ για το θέμα, όπου και αναμένονται οι τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου και των βουλευτών.

Η αποχώρηση της κυρίας Ιατρίδη έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Καπερνάρου, και πλέον η ΚΟ των ΑΝΕΛ αριθμεί 13 μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, από συνεργάτη του κ. Καμμένου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Ιατρίδου φέρεται να είπε τηλεφωνικά στον πρόεδρο του κόμματος ότι ανεξαρτητοποιείται «γιατί έχει χάσει ένα μεγάλο ποσοστό της δύναμής της, με την πορεία που πήραν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Ο κ. Καμμένος σύμφωνα με την ίδια πηγή, «εμβρόντητος, προσπάθησε να πείσει την κ. Ιατρίδη να αναστείλει την απόφασή της, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, και λίγο αργότερα έστειλε την επιστολή αποχώρησης στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κυρία Ελενα Κουντουρά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.