“Αθήνα ζαφειρόπετρα τσης γης το δαχτυλίδι”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μια ιδιαίτερη ημέρα σηματοδότησε τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης .

Ο μεγαλειώδης εορτασμός για τα 180 χρόνια της ανακήρυξης της Αθήνας ως πρωτεύουσας της Ελλάδας και της δημιουργίας του Δήμου Αθήνας, με θέμα «Αθήνα ζαφειρόπετρα στης γης το δαχτυλίδι».

Πολλοί επίσημοι τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό, μεταξύ αυτών ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Θεοδώρητος , ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Χρυσόστομος και Άγιοι Πατέρες της εκκλησίας, η κ. Σοφία Βούλτεψη –κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ και βουλευτής Β΄Αθήνας, ο πανεπιστημιακός καθηγητής κ. Δελασούδας, η καθηγήτρια Σορβόννης κ. Ποτίτσα Γρηγοράκου, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Star Channel, κ. Λόλα Νταϊφά κ.π.α. Παράλληλα πλήθος κόσμου κατέκλεισε εκτός την αίθουσα του αμφιθεάτρου και την παρακείμενη αίθουσα, παρακολουθώντας την εκδήλωση από γιγαντοοθόνη.

Στην άψογη διοργάνωση και στο εκπληκτικό αποτέλεσμα συνέβαλλαν με την παρουσία τους η έμπειρη μαχόμενη δημοσιογράφος Μάρα Μπέκα που είχε τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Νίνα Διακοβασίλη, ο βασικός ομιλητής κ. Πέτρος Καψάσκης (απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Γεωπολιτικής και Ασφάλειας του Royal Holloway University of London) και ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών ( Θεόδωρος Κινδύνης, Δημήτρης Πετρόπουλος, Νίκος Παναγιωτούνης) και πολυβραβευμένων ποιητών (Τζένη Βλαχώνη, Νίκος Περδίκης) που απήγγειλαν ποίηση Κωστή Παλαμά.

Σημαντική και άκρως συγκινητική η ερμηνεία του κ. Κινδύνη από τους «ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου, καθώς και η αναφορά του κ. Πετρόπουλου στα 150 χρόνια του θανάτου του Μακρυγιάννη, ο οποίος διαβάζοντας τμήμα από τα απομνημονεύματά του απεδείκνυε το σεβασμό και η αγάπη του στρατηγού για την πατρίδα και τα γλυπτά του Παρθενώνα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Όμιλος για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. βράβευσε με το μετάλλιο του Ομίλου τους διεθνούς φήμης μουσικούς Δημήτρη Σγούρο (Σολίστα πιάνου) και Λουκά Καρυτινό (Αρχιμουσικό), ενώ η βραδιά έκλεισε με το διεθνώς βραβευμένο ποίημα της Τζένης Βλαχώνη «Αυτό είναι Ελλάδα», με βίντεο και υπέροχες εικόνες από όλη την Ελλάδα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ένιωσαν ρίγη συγκίνησης αλλά και περηφάνιας όταν η χορωδία «Αθηναίοι Καλλιτέχνες» υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κουτσονίκα, έκλεισε το πρόγραμμα με το τραγούδι «ΑΘΗΝΑ» και τον Εθνικό μας ύμνο τον οποίο έψαλαν όλοι μαζί.

 

metrogreece.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.