Ψαριανός στο Βημα FM: Αν συγκυβερνούσαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ζητούσα άσυλο στα Τίρανα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκτός μιας μεγάλης συνεργασίας των δυνάμεων που συγκροτούν τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς θέτει την «ευρωσκεπτικιστική» πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ο Γρηγόρης Ψαριανός, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με το κομμάτι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα συνεργαζόταν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός, όπως είναι σήμερα, δεν νομίζω ότι μπορεί. Αν μπορούσε μαζί με τους ΑΝΕΛ – τους Ανεξέλεγκτους Έλληνες, όπως έλεγε ο Αλέξης και δεχόταν και ο Πάνος – εγώ θα ζητήσω πολιτικό άσυλο στα Τίρανα.

Αν είναι, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ των Βρυξελλών, του Βερολίνου ή του Τέξας, συζητιέται. Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Μοσχάτου, του Μπραχαμίου και των αμφιθεάτρων, δεν έχεις να πεις πολλά πράγματα».

Ωστόσο, ο κ. Ψαριανός έκανε άνοιγμα σε όλες τις κεντροαριστερές δυνάμεις από τις οποίες δεν αποκλείεται το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτός ο χώρος της Κεντροαριστεράς, μιας σοβαρής αριστερής, ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, μπορεί να συγκροτηθεί. Και μπορεί να συγκροτηθεί από τη ΔΗΜΑΡ  -από αυτή που ήταν και όχι από αυτό το απολειφάδι που έχει μείνει- κάποιες φυλές του ΠΑΣΟΚ και όχι όλες, το Ποτάμι, τους Οικολόγους και διαφόρους ανένταχτους, αλλά σοβαρούς ανθρώπους. Αυτοί πρέπει να το επιδιώξουν. Και ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.