Σαμαράς και Βενιζέλος αποφασίζουν για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην κρίση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης εναπόκειται η τελική απόφαση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Νωρίε το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και το νέο υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή στη διαφωνία που φαίνεται να έχουν οι δύο υπουργοί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και προβλέπει την επαναπροκήρυξη θέσεων για περίπου 500 από τους 1.136 διοικητικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Αντίθετα, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζει πως πρέπει να επαναπροσληφθούν 800 υπάλληλοι, συμμεριζόμενος την άποψη Αρβανιτόπουλου.

Όπως αναφέρει στο σημερινό του δημοσίευμα το «Έθνος», ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος θα πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να προκηρύξει έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ της χώρας όπου θα επαναπροσληφθεί τμήμα των 400 διοικητικών υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα στις 15 Ιουνίου λήγει η 8μηνη παραμονή των υπαλλήλων στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και στην περίπτωση που δεν έχει κοινοποιηθεί ο διαγωνισμός τότε κινδυνεύουν με απόλυση.

Ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε χθες ότι θα δοθεί άμεση λύση στο θέμα. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται επίσης και το θέμα 85 καθηγητών τεχνικών λυκείων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε χθες πίστωση χρόνου προκειμένου να ενημερωθεί για τους τομείς που καταργήθηκαν στα επαγγελματικά λύκεια αλλά και για τις επικείμενες απολύσεις καθηγητών, κατά τη διάρκεια συνάντησης με το συντονιστικό όργανο των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα.

«Δεν θα υπογράψω τίποτα εάν πρώτα δεν συζητήσω μαζί σας», απάντησε ο κ. Λοβέρδος στο ερώτημα των εκπαιδευτικών εάν θα υπογράψει τις απολύσεις 85 καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πάντως, όπως εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι, θα βρεθεί λύση στο θέμα έως το μεσημέρι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.