Οι δισεγγονες του Ελευθέριου Βενιζέλου δουλεύουν στο τσίρκο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Venizelos sisters. Ετσι είναι γνωστές στην Αμερική όπου διαπρέπουν ως χορεύτριες και ακροβάτισσες οι δισεγγονές του Ελευθερίου Βενιζέλου, Αννα και Αιμιλία.

 

Τα δύο κορίτσια παρά το γεγονός ότι φέρουν ίσως το πιο βαρύ επώνυμο της εγχώριας κεντρικής πολιτικής σκηνής των τελευταίων 150 ετών και μεγάλωσαν με τα διδάγματα του Ελευθερίου Βενιζέλου, δεν ακολούθησαν τα βήματα του.

Οι δισέγγονες του «εθνάρχη», κόρες του Νικήτα Βενιζέλου, αγαπημένου εγγονού του Ελευθερίου Βενιζέλου (γιου του Κυριάκου Βενιζέλου και της Μαρίκας Ρούσου, που διετέλεσε βουλευτής Χανίων και Α’ Αθηνών, αλλά και αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων), μεγάλωσαν μαζί με την μητέρα τους στις ΗΠΑ και ασχολήθηκαν από μικρές με τη γυμναστική και το χωρό.

Οπως αναφέρουν τα parapolitika.gr, η Αννα Βενιζέλου μετά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, παρακολούθησε μαθήματα στην Ecole Nationale du Cirque, στο Μόντρεαλ του Καναδά, και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Emerson College της Βοστώνης, ενώ ειδικεύθηκε στη γιόγκα και στα ακροβατικά. Από το  2004 και για τρία χρόνια συνεργάστηκε με το διάσημο Τσίρκο του Ηλιου, Cirque du Soleil. Από τότε, μαζί με την αδελφή της, Αιμιλία, που έχει εκπαιδευτεί σε εναέριες δεξιότητες στο Circus, Κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, με σπουδές στον κλασικό και μοντέρνο χορό σε διάφορα στούντιο της Νέας Υόρκης, δημιούργησαν μια δική τους εταιρεία, λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις σύγχρονου χορού, αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες, ως κασκαντέρ.

Τα δύο κορίτσια, αν και ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ φροντίζουν να έχουν στενές επαφές με την πατρίδα του πατέρα και του προπάππου τους. Επισκέπτονται συχνά την Κρήτη, ενώ διατηρούν ζεστές σχέσεις με τους συγγενείς τους στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.