Το τέλος του κόσμου μέσα από τις εικόνες του Πολωνού Michal Zak

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Παρίσι, το Βερολίνο, η Μόσχα, το Λονδίνο, η Μελβούρνη, η Νέα Υόρκη στις φλόγες, πνιγμένες κάτω από τον ωκεανό και απειλούμενες από έναν αποκαλυπτικό ουρανό. Αυτός θα είναι ο κόσμος που έρχεται αν η Δύση δεν προσέξει πόσο εύθραυστη είναι η ειρήνη.

Μέσα από αυτές τις εικόνες αποκάλυψης ο Πολωνός καλλιτέχνης  Michal Zak θέλησε να στείλει ένα μήνυμα και να θυμίσει σε όλους ότι η ειρήνη στον κόσμο δεν είναι αυτονόητη.

Η σειρά φωτογραφιών ονομάζεται “The End of Eternity” -Το τέλος της Αιωνιότητας. Ο καλλιτέχνης δηλώνει ότι το μήνυμα στέλνεται ειδικά στους Ευρωπαίους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει γύρω τους, δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις διενέξεις και τους πολέμους που θερίζουν γύρω τους, πολύ κοντά στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Στόχος είναι όπως λέει να σπάσει αυτό το «αναπαυτικό μπαλόνι» και να υπενθυμίσει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος αν οι άνθρωποι «εξακολουθήσουν να αγνοούν τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο».

Ο καλλιτέχνης χρειάστηκε πέντε εβδομάδες -καθώς επίσης και φωτοσόπ, κάμερα, ψαλίδια και κόλλα- για να δημιουργήσει συνολικά 19 εικόνες που αναπαριστούν πρωτεύουσες και τα αρχιτεκτονικά τους σύμβολα εντελώς κατεστραμμένες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.