Oι 12 ένορκοι του R. Rose στο Θέατρο Αλκμήνη από τον Οκτώβριο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τι κοινό έχουν ο Χριστόδουλος Στυλιανού, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ο Ηλίας Ζερβός, ο Βασίλης Παλαιολόγος, ο Περικλής Λιανός, ο Δημήτρης Λιόλιος, ο Χάρης Μαυρουδής, ο Απόλλων Μπόλλας, ο Μανώλης Ιωνάς, ο Νότης Παρασκευόπουλος και ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής ;;;

Γίνονται ένορκοι και πρωταγωνιστούν στο έργο του Reginald Rose «Οι 12 Ένορκοι» που θα ανέβει στο θέατρο Αλκμήνη από τέλη Οκτωβρίου.

 

Το  έργο έχει διακριθεί με το βραβείο Χρυσή Άρκτος και τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ (μία εκ των οποίων καλύτερου σεναρίου).  Έγιναν remake της ταινίας από πολλές χώρες σ’ όλον τον κόσμο με τελευταίο, το ρωσικό “12” του Nikita Mikhalkov που είναι βασισμένο στο “12 Angry Men. Η Αμερικάνικη τηλεταινία του 1954 που το 1957 έγινε ταινία με το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Sidney Lumet “12 Angry Men ανεβαίνει φέτος για πρώτη φορά, μετά από πολλές δεκαετίες, στο ελληνικό θέατρο από την εταιρία θεατρικών παραγωγών A PRIORI, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Νέα Υόρκη 1957.

Ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρονών κατηγορείται για φόνο.

12 ένορκοι συνεδριάζουν, αντικατοπτρίζοντας τις – δυστυχώς διαχρονικές – προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, παρουσιάζοντας 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια του θεατή.

Κάθε ψηφοφορία τους είναι και μία μάχη, αλλά…

 

μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί με μόνο όπλο την αλήθεια!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.