Παράταση λειτουργίας για περισσότερα από 150 θέατρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τον κίνδυνο να βάλουν «λουκέτο» αποφεύγουν περισσότερα από 150 θέατρα, με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ψηφίστηκε από το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής στο πλαίσιο νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Με βάση αυτή την τροπολογία, δίνεται παράταση μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2015, για τη λήψη πιστοποιητικού πυροπροστασίας και για την υποβολή αίτησης για άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας των χώρων θεατρικών και άλλων οπτικοακουστικών παραστάσεων. Σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1 του ν. 4229/2010, δίνονταν στους ιδιοκτήτες ή στους μισθωτές χώρων θεατρικών και άλλων οπτικοακουστικών παραστάσεων χρονικό διάστημα 6 μηνών -έως τις 9 Ιουλίου- προκειμένου να λάβουν προσωρινό ή οριστικό πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να υποβάλουν αίτηση για άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας χώρου.

Διάστημα το οποίο όμως όπως αποδείχθηκε στην πράξη ήταν ανεπαρκές, εξαιτίας των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, με αποτέλεσμα δεκάδες θεατρικοί χώροι, κυρίως στην Αθήνα, να απειλούνται εκ νέου με σφράγιση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, με την τροποποίηση της παραπάνω διάταξης το μεταβατικό χρονικό διάστημα για την λήψη πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας και για την υποβολή αίτησης για άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας χώρου παρατείνεται έως την 9η Ιανουαρίου 2015 προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των θεάτρων. Η παράταση των 6 μηνών έχει αναδρομική ισχύ, από την ημέρα λήξης της αρχικής προθεσμίας – την 9η Ιουλίου – ώστε να καταστούν ανενεργές οι αποφάσεις σφράγισης που θα έχουν επιδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της τροπολογίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.