Η Ρωσία κήρυξε εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από ΕΕ, ΗΠΑ, Κανάδα και Αυστραλία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το είπε και το έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Απαγόρευσε όλες τις εισαγωγές τροφίμων στη Ρωσία από χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις για το θέμα της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης, όπως αναφέρει το Bloomberg, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε πως κλείνουν τα σύνορα της Ρωσίας για όλες τις εισαγωγές τροφίμων που προέρχονται από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία.

«Δεν υπάρχει κάτι θετικό όταν επιβάλλεις τέτοιες κυρώσεις και δεν ήταν μια εύκολη απόφαση αυτή που πήραμε, αλλά δεν γινόταν αλλιώς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τη στιγμή που η ΕΕ και οι ΗΠΑ επέβαλλαν τους δικούς τους περιοριστικούς όρους στη Ρωσία, κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις και στον τομέα της ενέργειας, ο Πούτιν απαντάει τώρα με δικούς τους περιορισμούς.

Συγκεκριμένα η Ρωσία απαγορεύει την εισαγωγή χοιρινό και βοδινού κρέατος, φρούτων, λαχανικών, τυριού και ψαριών από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Είναι λογικό να επηρεαστεί και η ελληνική πλευρά από αυτή την απόφαση, καθώς οι εξαγωγές φρούτων προς τη Ρωσία ήταν σημαντικές για την ελληνική οικονομία.

Ο Μεντβέντεφ ζήτησε από τους Ρώσους παραγωγούς τροφίμων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν στην αγορα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.