Γιατί καταστρέφετε το όχημα της ΝΑSA στον Άρη;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στις 6 Αυγούστου η ΝASA γιόρτασε την παρουσία για δεύτερη χρονιά του ερευνητικού οχήματος Curiosity στον πλανήτη Άρη. Δεν χάρηκαν όμως πολύ, από τη στιγμή που οι ζημιές που έχει υποστεί είναι αξιοσημείωτες και ολίγον… περίεργες.

Οι ειδικοί της ΝΑΣΑ, καίτοι θεωρούν την παρουσία του οχήματος στον Άρη σημαντική για τις έρευνες που διεξάγουν, έχου σοβαρούς λόγους να ανησυχούν για την περαιτέρω παραμονή του στον κόκκινο πλανήτη.

Στην πραγματικότητα αποδεικνύεται πως οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη Άρη δεν επιτρέπουν ούτε σε ένα τόσο εξελιγμένο όχημα να αντέξει. ΟΙ ρόδες έχουν αρχίσει να λιώνουν, ενώ τα μεταλλικά μέρη του οχήματος αρχίζουν να εμφανίζουν εικόνα φθοράς.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία πηγαίνει από τους 20 βαθμούς στους -73 (!), ενώ οι αμμοθύελλες και οι αιχμηρές πέτρες κάνουν την κίνηση του οχήματος αρκετά δύσκολη.

Το Curiosity είναι το τέταρτο κατά σειρά όχημα που μεταβαίνει στον Άρη, διαθέτει 17 κάμερες και ζυγίζει όσο ένα Μini Coοper. Αν και προηγουμένως είχαν προβλεφθεί όλες αυτές οι αντιξοότητες, εντούτοις οι απώλειες δεν έχουν μειωθεί. Τώρα οι ειδικοί της NASA προτείνουν το όχημα να κινείται με την όπισθεν έτσι ώστε να μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό τις τριβές, άρα και την καταστροφή του.


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.