Τασούλας στο Μega: Στον Τύμβο της Αμφίπολης δεν βρίσκεται ο Μεγα Αλέξανδρος

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Είναι αδύνατο να βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα στον τύμβο της Αμφίπολης» δήλωσε πριν από λίγο στην πρωινή  εκπομπή του MEGA ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας κλείνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τη συζήτηση και την παραφιλολογία. Πρόσθεσε, όμως πως το μνημείο μαρτυρά πως σίγουρα ο «ένοικος» του μουσείου θα είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Επίσης  δήλωσε χαρακτηριστικά «έχω δώσει εντολή να μην με αφήσουν να μπω στον τύμβο! Είμαι σαν τον Οδυσσέα που ζήτησε να τον δέσουν στο κατάρτι του πλοίου». Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μυστικό που περιμένουν να αναδυθεί από τον τύμβο, αλλά όλο το μνημείο είναι «Το μυστικό». Απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον ακριβή χρόνο αποκάλυψης του συνόλου του τάφου προσπαθώντας να εξηγήσει πως δεν μπορεί να υπάρχουν σαφή χρονοδιαγράμματα  σε αυτές τις περιπτώσεις. Ζητησε για μια ακόμη φορά υπομονή, μάλιστα μας προέτρεψε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των αρχαιολόγων που ασχολούνται στην τέχνη της υπομονής.

Οσον αφορά τις προσδοκίες που δημιουργούνται είπε «εγώ να παραδεχτώ ότι έχουμε υπερβολικές φιλοδοξίες. Πείτε μου όμως, τί είναι αυτοί που παρακαλάνε να είναι συλημένος ο τάφος;» Πρόσθεσε πως υπάρχουν απλώς ενδείξεις ότι έχει γίνει απόπειρα σύλησης χωρίς όμως να υπάρχουν σαφή στοιχεία ούτε για το πότε ούτε για το αποτέλεσμα της προσπάθειας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.